Regnskapsfører til Tripletex: Alt du trenger å vite

bilde

ALLTID TILGJENGELIG: Tripletex tilbyr skybaserte løsninger som gir både deg og regnskapsføreren din full tilgang, uansett hvor i landet du befinner deg.

Sist oppdatert: 15. november 2023

  Tripletex er et populært system som passer for enhver bedrift, også små enkeltpersonsforetak. Her ser vi nærmere på hvordan du kan finne regnskapsførere som kan Tripletex. Du får også mange gode råd og tips til hvordan du velger rett regnskapsfører for din bedrift.

  Hva er Tripletex?

  Tripletex er et modulbasert regnskapsprogram som kan tilpasses både små og store bedrifter. Det er et populært verktøy, nettopp fordi du selv kan sette sammen moduler etter eget behov. Du kan for eksempel velge:

  • Regnskap og faktura
  • Lønn
  • Reiseregning
  • Timeføring
  • App for utlegg og reiseregninger

  Tripletex har også egne moduler og systemer for spesifikke bransjer. Dette er svært praktisk, ettersom disse bransjene har egne behov. Det er ikke alltid så lett å tilpasse dette i universelle systemer. Tripletex har derfor valgt å lage egne pakker for følgende bransjer:

  • Elektrobransjen
  • VVS-bransjen
  • Produkt og logistikk

  Tripletex tilbyr skybaserte løsninger

  Du trenger ikke å bekymre deg for beliggenhet når du velger en regnskapsfører som bruker Tripletex. Tripletex tilbyr skybaserte løsninger som gir både deg og regnskapsføreren full tilgang, uansett hvor i landet du befinner deg. Du kan med andre ord benytte deg av regnskapsfører i Bergen, selv om du bor i en liten kommune i Sogn.

  Du får dessuten frihet til å samarbeide med regnskapsføreren din når som helst og hvor som helst. Alt er tilgjengelig for deg uansett hvor du befinner deg, enten om du sitter på kontoret eller du tar jobben med deg på hytta en langhelg. Du kan dessuten sjekke regnskapet fra mobilen om du velger å bruke appen til Tripletex.

  Det er med andre ord svært enkelt å samarbeide med regnskapsføreren når du bruker dette programmet. Du er ikke avhengig av å være i samme kontor. Dere har tilgang til alt av opplysninger overalt, så lenge du har internettforbindelse og en datamaskin.

  Hvorfor enkeltpersonsforetak trenger Tripletex

  Bedrifter som ikke er regnskapspliktige kan allikevel være bokføringspliktige. Enkeltpersonsforetak er bokføringspliktige så snart årsinntekten overstiger 50 000 kr. Du har imidlertid regnskapsplikt så snart enkeltpersonsforetaket har ansatte som utgjør 20 årsverk eller mer. Foretaket blir også regnskapspliktig om det er verdt mer enn 20 millioner kroner.

  Det kan være mye å holde styr på som enkeltpersonsforetak. Dersom du har svært få bilag, kan det være tilstrekkelig å bruke Excel for å holde styr på inntekter og utgifter. Det skal imidlertid ikke så mye til før dette blir komplisert og uoversiktlig. I tillegg må du ha kontroll på merverdiavgiften. Det kan fort bli dyrt om du fører opp noe feil.

  Tripletex gjør det ikke bare bokføringen og regnskapet enklere å gjennomføre. Du kan også sende ut faktura til kundene dine ved behov. Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å benytte et regnskapssystem, selv om du har en liten bedrift. Du bør også vurdere å få hjelp av regnskapsfører, selv om du har et lite enkeltpersonsforetak.

  Hvorfor regnskapsførere velger Tripletex

  Ifølge Tripletex selv, er det så mange som to av tre norske regnskapsbyrå med kunder i Tripletex. Dermed er det flere hundre regnskapsførere som bruker Tripletex som verktøy, enten for seg selv eller sine kunder. Det betyr at du har gode valgmuligheter når du skal finne rett regnskapsfører for din bedrift.

  Mange regnskapsførere velger å bruke Tripletex som arbeidsverktøy, takket være den modulbaserte løsningen. De kan selv sette sammen pakker for sine kunder og tilrettelegge ulike behov. Det er en kostnadsbesparende løsning, ettersom dyre integrasjoner som ikke er nødvendige kan velges vekk.

  Enda en grunn til at mange regnskapsførere foretrekker Tripletex er at den kan brukes med både små og store kunder. Tripletex tilbyr dessuten mye støtte til sine regnskapsførere og revisorer, for eksempel sertifisering. Det gir økt trygghet for regnskapsfører, revisor og bedriftseier.

  Fordeler ved å få hjelp av regnskapsførere

  Tripletex er enkelt satt opp, slik at bedriften kan velge å føre hele regnskapet selv. Det kan allikevel lønne seg å få hjelp av en regnskapsfører. Du frigir tid for ansatte eller deg selv, og denne tiden kan du bruke til andre aktiviteter som bringer inn penger til selskapet. Det betyr at du faktisk kan tjene mer penger og øke bunnlinjen ved å skaffe deg ekstra hjelp.

  Regnskapsføreren sitter i tillegg på verdifull innsikt og kunnskap om hva som lønner seg eller ikke. Du kan få mange gode råd som forbedrer bedriftens økonomi. Det er uansett hjelpsomt å ha en fagperson som du kan spørre om råd når du skal investere i bedriften eller ansette noen.

  Ikke minst, så vil en regnskapsfører vite hva du kan trekke fra på skatten og hvilke utgifter du kan ta på selskapet. Det kan være mange penger å spare her. Det er ikke så lett å vite om alle mulighetene, dersom du ikke har kunnskap om skatt og rettigheter.

  Bruk en autorisert regnskapsfører

  Det er svært viktig at du velger en autorisert regnskapsfører når du skal finne noen til å hjelpe deg med Tripletex. Autorisert regnskapsfører er en beskyttet tittel fra Finanstilsynet. Dette er en autorisasjon som gir regnskapsføreren tillatelse til å hjelpe bedrifter med økonomien.

  Uautoriserte regnskapsførere har rett og slett ikke tillatelse til å hjelpe deg. Det er svært viktig at regnskapet gjøres riktig og etter fastsatte krav. Autorisasjonen betyr at du kan stole på vedkommende som du leier inn for å hjelpe deg.

  Du trenger imidlertid ikke å tenke på autorisasjon om du velger å bruke en intern ansatt til å føre regnskap i Tripletex. Det er kun når du skal få hjelp fra noen utenfor bedriften din at vedkommende må ha autorisasjon.

  Velg en regnskapsfører som er sertifisert av Tripletex

  Du bør ikke kun se etter autorisasjon når du skal finne en regnskapsfører. Du bør også forsikre deg om at regnskapsføreren er sertifisert av Tripletex. Sertifiseringen gir økt trygghet, ettersom du kan stole på at vedkommende kan programmet fullt ut.

  Du kan rett og slett se på sertifiseringen som et kvalitetsstempel. Tripletex har valgt å gjøre sertifiseringen så praktisk og dyptpløyende som mulig. Den fokuserer på hvordan regnskapsføreren skaper et godt samarbeid med kunden. Det koster ingenting å ta sertifiseringen.

  Få tilbud fra regnskapsførere

  Det er mange gode grunner til hvorfor du bør velge Tripletex – men hvordan finner du en autorisert regnskapsfører til å hjelpe deg? Det kan være smart å få en kompetent rådgiver til å hjelpe deg med regnskapet, uansett størrelse på bedriften. Det er imidlertid viktig at du velger en regnskapsfører som ikke bare kan Tripletex, men som også har god kompetanse og kunnskap om hva din bedrift trenger.

  Ikke vær redd for å spørre etter referanser fra tidligere kunder. En dyktig regnskapsfører vil ikke nøle med å sette deg i kontakt med tidligere kunder. Ring gjerne kundene for å slå av en prat. Sett opp en liste med spørsmål på forhånd. Dersom regnskapsføreren ikke vil gi deg referanser, har du all grunn til å bli skeptisk.

  Du kan spare atskillig med tid og anstrengelser ved å bruke en anbudstjeneste for å finne en regnskapsfører som kan Tripletex. Du trenger bare å sende inn noen enkle opplysninger om din bedrift og dine behov. Deretter får du tilbud fra kompetente og autoriserte regnskapsførere som kan hjelpe deg. Tjenesten er gratis og uforpliktet. Det betyr at du står fritt til å takke ja eller nei til tilbudene.