Regnskapsfører i Trondheim

Leter du etter regnskapsfører i Trondheim? Det kan fort bli mye å gjøre regnskapet på egenhånd. Bilag kommer løpende i fort tempo mens bedriften vokser, og da kan det fort lønne seg å heller la proffene ta seg av regnskapet, slik at du kan fokusere på det du er best på.

Det er derimot mye som er viktig å tenke på når du skal finne et regnskapsbyrå i Trondheim. Fra det å finne et byrå i seg selv, til å vurdere deres kvalifikasjoner, og eventuelt også vurdere å gjøre deler av regnskapet på egenhånd, så finnes det mye som må på plass når du leter etter regnskapsfører.

Slik finner du regnskapsbyrå i Trondheim

Som en norsk storby er det liten tvil om at Trondheim har mange regnskapsbyrå. Dette lover deg som bedrift gode betingelser, da byråene må konkurrere på både kvalifikasjoner og pris. Allikevel kan det virke som en tøff oppgave å navigere seg gjennom de mange alternativene som finnes blant regnskapsførere i byen.

Tiden er over der en bare slo opp i telefonkatalogen og ringte rundt. I dag kan du finne de mest kvalifiserte byråene, og ikke minst gjøre gode undersøkelser rundt deres tjenester, ved hjelp av nettet. Allikevel frister det nok neppe å søke etter regnskapsfører i Google og se gjennom titalls med alternativer.


Det er her sammenligningssider virkelig kan gjøre en god jobb for deg. Ved hjelp av en sammenligningsside kan du nemlig få opp et upartisk utvalg av en håndfull regnskapsbyrå i Trondheim som kan passe deg og din bedrift. Disse er håndplukket av eksperter, slik at ditt valg kun skal stå mellom de beste alternativene.

Dette sparer deg både tid og ressurser i jakten på regnskapsfører. Du må riktignok se over disse alternativene, og det er et par faktorer du fortsatt skal gå gjennom, men det at valget innskrenkes til kun de beste er en stor fordel for deg – spesielt om du er en veldig travel grunder!

Hva er viktig å tenke på?

Når du skal velge en regnskapsfører i Trondheim er det mange faktorer du skal tenke på under valget. Først og fremst bør det nesten være et kriterium at byrået faktisk har kontorer i byen. Det er mulig å velge en virtuell regnskapsfører, men dette kan by på problemer, og det å møte i person er alltid et bedre alternativ.

Videre er kanskje det nest viktigste punktet byråets kvalifikasjoner. Det finnes mange flotte regnskapskontorer i Trondheim, men de fineste av de fineste er ikke alltid nødvendigvis de beste for deg. Blant annet kan det lønne seg, om din bedrift for eksempel er i en spesiell nisje, å finne en regnskapsfører som har erfaring fra denne bransjen.

Driver du internasjonalt er det selvfølgelig også helt essensielt at det regnskapsbyrået du velger kjenner til reguleringene og lovene som gjelder for regnskap som skal utføres over landegrensene. Dette er regler som innen enkelte bransjer kan bli riktig kompliserte, så her er det viktig å være på tå hev i din letejakt.

Sist men ikke minst er utvilsomt pris også en faktor du bør vurdere. For en grunder er dette unektelig ett av de viktigste punktene, da likviditet er en god venn å ha. Selv for mer erfarne bedrifter er også dette punktet viktig, da det er en god måte å skille to jevngode alternativer fra hverandre.

Gjør deler av regnskapet selv

For å spare penger på regnskapsfører i Trondheim er kanskje det beste du kan gjøre å utføre deler av regnskapet på egenhånd. Om du driver et lite enkeltmannsforetak, så kan det som nevnt ovenfor være dyrt å benytte seg av et regnskapsbyrå for samtlige prosesser innad i din bedrift. Det lønner seg derfor blant annet å ha papirene i orden.

De aller fleste regnskapskontor i Trondheim jobber basert på timer. Dette innebærer at dersom en regnskapsfører må bruke flere timer på å organisere dine bilag etter dato, så vil dette koste deg dyre penger. Det er i grunn en ganske kjedelig oppgave, men den er enkel og kan gjøres av deg selv uten problemer.

Enkelte velger for eksempel også å føre MVA oppgaver på egenhånd, eller kjøre lønnen selv for å spare penger. Noen prosesser enklere enn andre, og har du for eksempel bare en ansatt, så kan det hende at lønnskjøringen ikke tar deg spesielt lang tid. Det samme gjelder MVA om du har få bilag å jobbe ut ifra.

trondheim city

En prioritet når du ser etter en regnskapsfører i Trondheim kan derfor være å finne et alternativ som lar deg gjøre deler av regnskapet på egenhånd. Kanskje kan du få et par gratis råd om hvordan du gjør enkelte deler på egenhånd, også leverer du heller de vanskeligste oppgavene i regnskapet til proffene!

Må jeg gjøre regnskap?

Spørsmålet om hvorvidt en må føre regnskap handler om hvilken type bedrift man opererer med. For eksempel er ikke enkeltmannsforetak med omsetning under 50,000kr i året pålagt å føre regnskap. Til motsetning er alle aksjeselskap, uansett omsetning, påført å føre årsregnskap.

Det lureste er nok uansett å få regnskapet gjort, uansett om en er regnskapspliktig eller ei. Det er fordi regnskapet er et godt styringsverktøy for budsjettet, og om du identifiserer god omsetning, men et underskudd, så kan du se nærmere på hvilke utgifter som bør reduseres og lignende.

Oppsummering

Det er regnskapsplikt for alle aksjeselskap i Norge, og selv de fleste enkeltmannsforetak fører disse årlig. Dermed er det et behov for hjelp ofte. Leter du etter et regnskapsbyrå i Trondheim, så finnes det mange gode kanaler for å finne disse. Allikevel er det nok få kanaler som er bedre enn å besøke sammenligningssider som gir deg de beste alternativene.

Husk på å finne en regnskapsfører som har erfaring fra din bransje, og som kjenner til eventuelle komplekse reguleringer rundt din bransje, enten det er nasjonalt eller internasjonalt. Dessuten, sørg for å også la byråene konkurrere på pris. Ved å finne en regnskapsfører i Trondheim som lar deg gjøre deler av regnskapet, så kan du også spare mye penger!