Regnskapsfører Kristiansand: 10 beste regnskapsførerne i 2023

Enten du akkurat har startet for deg selv, eller kanskje til og med drevet en god stund, så er søken etter en god regnskapsfører viktig. Leter du for eksempel etter regnskapsfører i Kristiansand, så er det mer enn nok av alternativer å velge mellom. Det betyr at du får gunstige vilkår når du går inn i en samtale om hjelp.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Vital Regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Vital Regnskap huser 3 ansatte, og holder til like utenfor Kristiansand sentrum. Selskapet er opptatt av å levere gode priser, og tilbyr skreddersydde regnskapspakker tilpasset kundenes behov.

 • Stiftet i 2015
 • 3 ansatte
 • Østerveien 30 B, 4631 Kristiansand S
/5
/5
/5

Styringsgruppen Regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Styringsgruppen Regnskap med sine 13 regnskapsførere er på plass sentralt, rett ved Kvadraturen. Kompetanses deres dekker både lønn og HR, rådgivning og regnskap for små- til mellomstore bedrifter.

 • Stiftet i 2012
 • 13 ansatte
 • Skippergata 13-17, 4611 Kristiansand S
/5
/5
/5

Merkantil service

Google Icon

Ingen anmeldelser

Merkantil Service ble stiftet i 1969, og er i dag ledende regnskapsbyrå på Sørlandet med et stort mangfold av ansatte. Kunnskapen deres er bred, og dekker samtlige områder innen regnskapsføring.

 • Stiftet i 1969
 • 63 ansatte
 • Kongens gate 14, 4610 Kristiansand S
/5
/5
/5

Viego Regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 2005
 • 13 ansatte
 • Markens gate 5, 4610 Kristiansand S
/5
/5
/5

Knif regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Knif Regnskap holder til litt utenfor Kristiansand, på Gimlekollen. De leverer tjenester innenfor områdene økonomi, regnskap og lønn, med ekstra erfaring innen kristne, frivillige organisasjoner.

 • Stiftet i 2006
 • 31 ansatte
 • Bergtoras vei 120, 4633 Kristiansand S
/5
/5
/5

BDO Kristiansand

Google Icon

Ingen anmeldelser

BDO Kristiansand er på plass like ved bystranda. Kundebasen deres består av bedrifter i alle størrelser, og på tjenestefronten tilbyr de bistand innen både regnskapsføring, revisjon og advokathjelp.

 • Stiftet i 1995
 • 36 ansatte
 • Tangen 8, 4608 Kristiansand S
/5
/5
/5

Multi Regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Multi Regnskap har kontor i utkanten av Kristiansand, ved Vågsbygd sentrum. De tilbyr et bredt spekter av regnskap- og økonomitjenester, og har kompetanse på velkjente regnskapsprogrammer som Visma og Power Office.

 • Stiftet i 1995
 • 13 ansatte
 • Fiskåveien 4, 4621 Kristiansand S
/5
/5
/5

Pluss-Økonomi AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Pluss-Økonomi AS har et kontor i sentrum av Kristiansand, et i Mandal og en konsulent i Oslo. Kundebasen deres er fordelt over hele landet, og de mestrer både generelle regnskapstjenester, Tripletex, Visma og 24SevenOffice.

 • Stiftet i 2006
 • 24 ansatte
 • Kirkegata 25, 4612 Kristiansand
/5
/5
/5

Aider avd. Kristiansand

Google Icon

Ingen anmeldelser

Aider avd. Kristiansand lokalisert i sentrum av byen er et Aider’s mange kontorer. De tilbyr en rekke av tjenester innenfor rådgivning, regnskap og teknologi til både store og små bedrifter.

 • Stiftet i 1995
 • 14 ansatte
 • Skippergata 3-5, 4 etg
/5
/5
/5

Regnskaps Companiet AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskaps Companiet AS har 18 ansatte fordelt på kontoret i Vennesla, og et til like utenfor Kristiansand sentrum. De har stort fokus på digitale løsninger, og har spesialisert seg på regnskapssystemet Uni Economy.

 • Stiftet i 2017
 • 18 ansatte
 • Kartheia 3, 4626 Kristiansand S
/5
/5
/5

For hjelp er noe du mest sannsynlig trenger til regnskapet, og som også ganske sannsynlig lønner seg for deg. En har muligheten til å gjøre regnskapet selv, men det er nok et bedre alternativ å se etter et regnskapsbyrå i Kristiansand. Hvor begynner du letejakten etter en regnskapsfører?

Byrå vs Individuell regnskapsfører

Det første du bør bestemme deg for er hvorvidt du ønsker å gå for en individuell regnskapsfører eller et regnskapsbyrå. Begge har autoriserte regnskapsførere i sin stab, men sistnevnte bærer nok noe mer tyngde. Om din bedrift for eksempel opererer internasjonalt, eller med komplekse reguleringer og lover, så kan sistnevnte lønne seg.

Dette stammer fra det faktum at et regnskapsbyrå kan dra inn et bredt spenn av kunnskap rundt problemstillingene du møter på. Kanskje finner du en regnskapsfører i Kristiansand som er meget dyktig på det han gjør, men som kun kjenner til enkelte bransjer eller reguleringene som gjelder innenfor Norges grenser.

Husk derimot på at et regnskapsbyrå nok er noe dyrere til tider, men det kan samtidig betale seg dersom du for eksempel er disiplinert på å sortere bilag og levere organiserte utkast til regnskapet. Uansett vil du neppe ønske å være i kontakt med flere byråer og regnskapsførere på en gang, så noen ganger kan det være gunstig å bare velge regnskapsbyrå med en gang.

Velg regnskapsbyrå basert på disse faktorene

Som nevnt ovenfor er det altså mange faktorer du skal basere ditt valg på. Dette kan være vanskelig å sortere, spesielt med tanke på den jungelen av alternativer som befinner seg der ute. Før du derfor setter deg ned med faktorene for valg, så lønner det seg alltid å sile ut de mindre attraktive alternativene, slik at du kun sitter igjen med de beste.

Dette kan du gjøre mellom en så kalt sammenligningsside. I stedet for å søke på begrep slik som ”regnskapsbyrå Kristiansand”, så kan du nemlig finne en enkelt side som gir deg kun de beste alternativene i byen, og det gjennom en upartisk vurdering.

Når du har disse byråene samlet sammen i en liste, så er det på tide å gjøre litt egen research. Her kan det lønne seg å kontakte byråene direkte, selv om mange også har gode nettsider. Spør om byrået har god erfaring med din bransje, og om de vet om de komplekse reguleringene du opplever.

Vær også sikker på å gjøre deg bekjent med deres erfaring med internasjonale regler dersom din bedrift også driver utenfor Norge. Dette er ofte det poenget flest regnskapskontor i Kristiansand må gi seg på, slik at du her nok luker ut endel forskjellige alternativer fra din liste.

Sist men ikke minst kan det være lurt å få en oversikt over prisen. Selv om prisen riktignok ikke er alt hva gjelder regnskapsbyråer, og et godt alternativ her kan spare deg for penger, så skal du ikke la et byrå ta seg mer betalt enn et jevngodt alternativ. En sammenligningsside gir deg derimot her en ganske så klar oversikt.

Ikke vær redd for å bytte regnskapsfører

Etter å ha gått gjennom alternativene dine grundig, så kan du først og fremst velge en prøvetime eller så kalt konsultasjon med en regnskapsfører i Kristiansand. Dette lar deg ofte se, i en time med gratis gjennomgang, hvor godt du kommer overens med regnskapsfører og om du stoler på at de kan ta seg av ditt papirarbeid.

Det er tross alt snakk om mye penger på spill for majoriteten av bedrifter, og derfor er det viktig at en velger riktig regnskapsfører blant de mange alternativene. Et valg er derimot ikke for evig, og det er lov til å bytte til et annet regnskapskontor i Kristiansand om ønskelig. Det er heller ikke en prosess som er så vanskelig som mange tror.

Dersom du i dag ønsker å bytte til en annen regnskapsfører, så kan du enkelt og raskt bytte ved å informere både din gamle regnskapsfører og den nye. Den gamle vil da overføre regnskapet og alle dokumenter til ditt nye valg, og dermed kan du starte en helt ny opplevelse raskt og smertefritt.

Slik finner du riktig valg

Vi har allerede gjennomgått mange faktorer som er viktige å basere sitt valg på, og hvordan en kan bytte til et annet regnskapskontor i Kristiansand om en ikke blir fornøyd. Det er allikevel viktig å vite akkurat hvordan en kan finne de riktige valgene når en er på utkikk etter et regnskapsbyrå.

Nøkkelen her er å tenke litt utenfor boksen. Kjenner du noen i din bransje, eller kanskje nærliggende bransjer, som du virkelig stoler på at har ting på stell, så kan du spørre dem om anbefalinger til regnskapsførere. Du kan også gjøre søket selv over Google dersom dette er ønskelig, med fraser slik som ”regnskapsfører Kristiansand”.

Allikevel vil dette ta lang tid, og som nevnt tidligere er det beste alternativet nesten alltid sammenligningssider. Dette kutter letejaktens ofte lange perioder og bruken av unødvendige ressurser. Sammenligningssider filtrerer tross alt ut kun de beste alternativene, og dette blir du tilbudt helt gratis.

Oppsummering

Ønsker du å starte et samarbeid med et regnskapsbyrå i Kristiansand, så er det gode nyheter for deg. Du trenger ikke lenger lete febrilsk i telefonboka etter alternativer. I dag kan du nemlig benytte deg av en så kalt sammenligningsside, der du kan se akkurat hvilke alternativer som passer deg best.

Velg mellom byrå og individuell regnskapsfører, og se etter kriterier slik som tidligere erfaring innen din bransje, erfaring på internasjonalt nivå, og mer. Uansett, spar penger på å sortere og organisere bilag selv. Med alt dette ferskt i minnet bør du ganske enkelt kunne finne en regnskapsfører som kan hjelpe deg med dine daglige oppgaver!