Regnskapsfører Tønsberg: De 10 beste regnskapsførerne i 2023

Tønsberg regnes som Norges eldste by, og siden byen ble etablert rundt år 900, så har mange kjøpmenn etablert seg i byen. Dette er rett og slett en veldig attraktiv by å drive bedrift i, og dermed også en by med mange regnskapsførere. Leter du etter et regnskapsbyrå, så står du ovenfor en spennende prosess med mange valgmuligheter.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Total Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Total Regnskap AS er på plass like ved Tønsberg sentrum. De har høy kompetanse innen bedriftsøkonomi og regnskap, og bistår små til mellomstore bedrifter over hele Østlandet.

 • Stiftet i 2020
 • 2 ansatte
 • Stensarmen 4, 3112 Tønsberg
/5
/5
/5

Rubix Regnskap DA

Google Icon

Ingen anmeldelser

Rubix Regnskap DA holder til ved Tønsberg sentrum. De er en totalleverandør innenfor rådgivning og regnskap, med små til mellomstore bedrifter lokalisert i Vestfold som kjernekunder.

 • Stiftet i 2008
 • 2 ansatte
 • Stensarmen 3A, 3112 Tønsberg
/5
/5
/5

Heimtun Regnskap & Rådgivning AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Heimtun Regnskap & Rådgivning AS er på plass ved Presterød og ble stiftet allerede i 2000. De bistår innen både regnskapsføring, fakturering og firmaetablering med PowerOffice som et av sine faste regnskapsprogram.

 • Stiftet i 2000
 • 14 ansatte
 • Kilengaten 1, 3117 Tønsberg
/5
/5
/5

Azets Tønsberg (4 reviews) 5

Google Icon

Ingen anmeldelser

Azets avdeling Tønsberg holder til i Fjordgaten i byens sentrum. De bistår bedrifter av alle størrelser med ekstra kjennskap til restaurant- og eiendomsbransjen, og har høy kompetanse innen regnskap og IT-løsninger.

 • Stiftet i 1995
 • 18 ansatte
 • Fjordgaten 9, 3125 Tønsberg
/5
/5
/5

Ressurs Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Ressurs Regnskap AS er på plass sentralt midt i Tønsberg sentrum. De tilbyr både tradisjonelle regnskapstjenester, og bistand innen blant annet HR og stiftelse av selskap.

 • Stiftet i 2016
 • 9 ansatte
 • Øvre Langgate 57, 3110 Tønsberg
/5
/5
/5

Firmakompetanse AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Firmakompetanse AS har kontor ved Barkåker, litt utenfor Tønsberg sentrum. De har fokus på moderne og digitale løsninger, og mestrer en rekke regnskapsprogrammer som 24SevenOffice, Visma eAccounting og Tripletex.

 • Stiftet i 2007
 • 7 ansatte
 • Wirgenes vei 1, 3157 Barkåker
/5
/5
/5

BDT Viken avd. Tønsberg

Google Icon

Ingen anmeldelser

BDT Viken avdeling Tønsberg holder til sentralt, rett ovenfor Brygga i Tønsberg. De ble stiftet tilbake i 1995 og tilbyr tjenester innenfor områdene; regnskap, revisjon og rådgivning.

 • Stiftet i 1995
 • 3 ansatte
 • Rambergveien 3, 3115 Tønsberg
/5
/5
/5

Tønsberg Økonomisenter AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Tønsberg Økonomisenter AS sitt kontor ligger sentralt til i sentrum, ved siden av Brygga. De tilbyr i hovedsak tjenester innen regnskap og økonomistyring, til bedrifter av alle størrelser og bransjer.

 • Stiftet i 2006
 • 7 ansatte
 • Nedre Langgate 28A, 3126 Tønsberg
/5
/5
/5

Balanse økonomi AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Balanse Økonomi AS har kontor like ved Førstedammen og Andredammen i Tønsberg. De tilbyr tjenester innenfor alle områder av regnskapføring, i tillegg bistår de nye bedrifter i etableringsfasen.

 • Stiftet i 2006
 • 12 ansatte
 • Trudvangveien 67, 3117 Tønsberg
/5
/5
/5

Saga Regnskap Tønsberg

Google Icon

Ingen anmeldelser

Saga Regnskap Tønsberg er på plass rett utenfor Tønsberg sentrum, og tilbyr både tjenester innenfor regnskap, rådgivning og inkassoproblematikk. Spisskompetansen deres er på regnskap for eiendomsmeglerbransjen.

 • Stiftet i 2002
 • 12 ansatte
 • Træleborgodden 6, 3112 Tønsberg
/5
/5
/5

Tross at ethvert regnskapsbyrå i Tønsberg besitter autoriserte og profesjonelle regnskapsførere, så kan det være gunstig å sette seg inn i nettopp hva en regnskapsfører bedriver. Om du i det hele tatt trenger å føre regnskap er nok også viktig for deg å vite. Sist men ikke minst, akkurat hvor finner du egentlig en god regnskapsfører?

Arbeidsoppgavene til en regnskapsfører

Dersom en har drevet en egen bedrift en stund, så vet en nok godt hva en regnskapsfører driver med – da en mest sannsynlig enten har gjort mange av oppgavene selv, eller muligens allerede funnet et regnskapsbyrå. Er man helt fersk innen business er sjansen derimot stor for at en egentlig ikke vet stort om regnskapsførere og hva de bedriver.

Naturligvis leverer regnskapsførere tjenester knyttet til regnskapet, men hva betyr egentlig det? Det mest åpenbare her er selvfølgelig årsregnskapet. Her føres inntekter og utgifter, slik at en bedrift kan se hvor det må kuttes, og hvor det må selges mer. Årsregnskapet er en god mal for hvorvidt bedriften fulgte budsjettet, og eventuelt hvordan bedriften bør budsjettere for neste år.

I ethvert regnskap føres som nevnt inntekter og utgifter. Dette føres gjennom så kalte bilag, som kan være både kvitteringer og fakturaer blant annet. Spesielt for bedrifter slik som nettbutikker kan det føres titalls tusener av kvitteringer årlig. Dermed kan det fort lønne seg å la en regnskapsfører i Tønsberg ta seg av oppgaven med å føre disse, slik at en ikke går i baret.

Videre kan ethvert regnskapskontor i Tønsberg hjelpe din bedrift med andre arbeidsoppgaver, slik som for eksempel å levere MVA-oppgaver. Disse skal leveres 6 ganger i året, men med et regnskapsbyrå til hjelp, så skal du hverken bekymre deg for fristene, eller for å levere de riktige tallene.

Sist men ikke minst kan også et regnskapsbyrå hjelpe deg med å utbetale lønn. I Norge krever dette blant annet at en betaler lønnen i seg selv, feriepenger, arbeidsgiveravgift, trygdeavgift, og mer. Totalt inngår det en hel del i det å utbetale lønn, slik at det fort kan være lurt å hyre inn en regnskapsfører til å ta seg av nettopp denne jobben.

Må jeg ha regnskap?

Et naturlig spørsmål å stille seg selv er hvorvidt en i det hele tatt må ha et regnskap. Her er ikke svaret nødvendigvis ja, men det kan uansett lønne seg å ha det. I Norge finnes det selskap som kun er bokføringspliktig, mens de aller fleste også er regnskapspliktig. Et enkeltpersonforetak som omsetter for under 50,000kr årlig befinner seg i første kategori, mens alle aksjeselskap befinner seg i andre kategori.

Om du derfor eier et aksjeselskap er du altså, uansett omsetning, påkrevet å føre et regnskap. Dersom ditt spørsmål relatert til om du trenger et regnskap handler om kostnadsbesparinger derimot, så kan det være interessant å vite at du faktisk kan føre regnskapet selv. Allikevel lønner dette seg veldig sjeldent.

Som nevnt tidligere lønner det seg faktisk også for de bedriftene som ikke er regnskapspliktige å føre et regnskap. Det er fordi et regnskap er et ganske godt verktøy å ha med seg. Om det enn bare er en oppstilling i Excel, og ikke et resultat fra en profesjonell regnskapsfører i Tønsberg, så hjelper et regnskap deg å fatte avgjørelser enklere.

Dessuten er et regnskap et umåtelig godt virkemiddel for å kommunisere verdi til potensielle investorer. Regnskapet fungerer nemlig som et offentlig og troverdig dokument i disse samtalene, der du hele tiden kan vise til nøkkeltall som omsetning, driftsresultat, inntekter, og mer. Det er i det hele tatt mange bruksområder for et regnskap, slik at det å finne et regnskapsbyrå i Tønsberg bør være en prioritet.

Finn ditt regnskapsbyrå her

Men hvordan finner du et passende regnskapskontor? Den beste måten å starte din letejakt er hverken Google søk slik som ”regnskap Tønsberg” ”, det å nå ut til nære referanser, eller å ringe rundt til diverse byråer.

I stedet er den beste løsningen å starte ved en sammenligningsside. Her kan du nemlig få nemlig få silt ut de mindre attraktive alternativene, og heller bare sitte igjen med de absolutt beste. Dermed slipper du for eksempel å se gjennom et titalls regnskapsbyrå som uansett ikke ville vært aktuelle.

Ut ifra denne oversikten over en håndfull regnskapskontorer, så kan du begynne å gjøre noe grundigere research. Det kanskje viktigste for deg som bedrift blir å avdekke hvorvidt et regnskapsbyrå har erfaring med din bedrift og din bransje. Dette kan nemlig vise seg å være helt essensielt for et godt og langsiktig samarbeid.

Enkelte bedrifter og bransjer har nemlig noe mer komplekse retningslinjer, noe som forøvrig kanskje er grunnen til at du leter etter en regnskapsfører i Tønsberg til å begynne med. Spesielt om din bedrift driver internasjonalt, så kan det være en god ide å sørge for at de regnskapsførerne du vurderer mellom faktisk sitter på den ekspertisen som skal til for å takle utfordringer knyttet til nettopp dette.

Konklusjon

Det er mye å tenke på når en skal finne en regnskapsfører. Leter du etter en regnskapsfører, så har det ingenting å si hvorvidt du er helt ny eller rutinert i bransjen – å vite akkurat hvilke oppgaver en regnskapsfører driver med er verdifull for deg som driver en bedrift.

Dette gjør det nemlig enklere for deg å ha respekt for de som driver med regnskap, og ikke minst for å forstå hvorfor ditt regnskap er viktig, selv om din bedrift kanskje ikke er regnskapspliktig engang. Uansett, finn ditt regnskapsbyrå i Tønsberg i dag med selvsikkerheten om at dette er det rette valget for deg og din bedrift!

Fyll ut skjemaet på siden vår dersom du vil bli kontaktet av 3 forskjellige regnskapsførere nær deg, helt uforpliktende selvfølgelig. På den måten kan du vurdere pris og ekspertise.