Regnskapsfører Ålesund: De 10 beste regnskapsførerne i 2023

Trenger du en regnskapsfører i Ålesund? Byen er full av gode regnskapsbyrå slik som de fleste norske byer. Allikevel er det ikke nødvendigvis så veldig enkelt å finne partner. For å bestemme deg for et regnskapsbyrå, så skal du tross alt gjennom en rekke aktører for å finne akkurat den som passer deg.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Johansson regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Johansson Regnskap AS holder til like utenfor Ålesund, og kan ta oppdrag alle steder i landet. Et utdrag av tjenestene de leverer er budsjettering, regnskap og lønnskjøring.

 • Stiftet i 2018
 • 4 ansatte
 • Retirovegen 4, 6019 Ålesund
/5
/5
/5

Åkre Rekneskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Åkre Rekneskap AS har hovedkontor i Spjelkavik i Ålesund. De hjelper både nyetablerte og veletablerte bedrifter innen områdene; regnskap, lønn, rådgivning og fakturering.

 • Stiftet i 2004
 • 11 ansatte
 • Brusdalsvegen 216, 6011 Ålesund
/5
/5
/5

Ålesund Regnskapskontor AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Ålesund Regnskapskontor AS har kontor sentralt i sentrum. De leverer skreddersydde løsninger, og har kompetanse som dekker områder som regnskap, fakturering, rådgivning og firmaetablering.

 • Stiftet i 2009
 • 8 ansatte
 • Notenesgata 3, 6002 Ålesund
/5
/5
/5

Borgund Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Borgund Regnskap AS er stasjonert ved Gåseid i Ålesund. Med mer enn 40 års erfaring har de en stor, fast kundebase i lokalområdet, og de bistår innen alt fra regnskapstjenester til IT-løsninger.

 • Stiftet i 1976
 • 3 ansatte
 • Borgundvegen 390, 6015 Ålesund
/5
/5
/5

Regnskapshjelp AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskapshjelp AS holder til mellom Spjelkavik og Olsvika. De er et nettbasert regnskapsbyrå som tilbyr tradisjonelle regnskapstjenester, i tillegg til bistand under oppstart av AS eller enkeltpersonforetak.

 • Stiftet i 2010
 • 13 ansatte
 • Brusdalsvegen 222, 6011 Ålesund
/5
/5
/5

Sherpa Økonomi AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Sherpa Økonomi AS ligger sentralt til midt i Ålesund sentrum, og er en totalleverandør innen økonomitjenester. De har fokus på digitalisering, og jobber via skybaserte løsninger.

 • Stiftet i 2017
 • 15 ansatte
 • Keiser Wilhelms g. 23, 6003 Ålesund
/5
/5
/5

Numero Consultants AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Numero Consultants AS er på plass i sentrum, like ved Ålesund hurtigbåtkai. De jobber i hovedsak med små til mellomstore bedrifter, og er en totalleverandør innen regnskapsførsel.

 • Stiftet i 1997
 • 8 ansatte
 • Tollbugata 8, 6002 Ålesund
/5
/5
/5

Flytsona AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Flytsona AS holder til midt i Ålesund sentrum. Kontoret består av både regnskapsførere og rådgivere, som tilbyr 3 kostnadsfrie timer med oppstartsarbeid til alle nye kunder.

 • Stiftet i 2020
 • 2 ansatte
 • Grimmergata 5, 6002 Ålesund
/5
/5
/5

KE Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

KE Regnskap AS har kontor like ved Nesholmen i Spjelkavika. Det drives av en ansatt med lang erfaring i yrket, og retter seg i hovedsak mot små firma som trenger hjelp med ulike regnskapstjenester.

 • Stiftet i 2016
 • 1 ansatte
 • Nesvegen 25, 6010 Ålesund
/5
/5
/5

Sydsæther Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Sydsæther Regnskap AS holder til ved Breivika, og er et lite firma som styres av en autorisert regnskapsfører. De tilbyr et bredt spekter av regnskapstjenester, med høy kompetanse innen digitale løsninger.

 • Stiftet i 2018
 • 1 ansatte
 • Skåthaugen 36, 6010 Ålesund
/5
/5
/5

Et godt tips er å benytte deg av en sammenligningsside, der kun de beste alternativene i bransjen blir silt ut. Allikevel kan det være lurt å ta en nærmere titt på noen viktige spørsmål en muligens har rundt regnskapsførere. For hva kan egentlig et regnskapskontor hjelpe deg og din bedrift med som dere ikke kan gjøre på egenhånd?

Dette gjør en regnskapsfører

En regnskapsfører har ikke overraskende ansvaret for regnskapet til en bedrift. Går du inn hos ethvert regnskapsbyrå i Ålesund, så vil det her sitte en rekke tallknusere. Regnskap handler simpelthen forklart med få ord om inntekter og utgifter, og deretter deres innvirkning på overskudd og driftsresultat.

Disse nøkkeltallene er viktige for bedrifter, da de hjelper bedriften med å se hvorvidt alt av budsjetter blir fulgt, så vel som å basere deres skattepliktige inntekter. Regnskapet kan også være en god støtte når man leter etter en investor. Men tilbake til en regnskapsfører i Ålesund, så kan han eller hun gjøre ganske så mye mer enn å bare føre inntekter og utgifter.

For å lage et komplett regnskap, så skal samtlige bilag fra regnskapsåret legges ved og noteres. Dette kan være en ganske slitsom oppgave selv for mindre bedrifter, spesielt om en ikke vet hvilken konto den ene eller andre fakturaen skal føres på. Regnskapsførere har dog tyngden av kunnskap for å få unna en slik prosess i løpet av brøkdeler.

Utover årsregnskap har dog et regnskapsbyrå i Ålesund gjerne også mange andre arbeidsoppgaver. For eksempel vil de fleste bedrifter benytte seg av at en regnskapsfører kan levere deres MVA-oppgaver i tillegg til årsregnskap. Det er dessuten også enkelte bedrifter som lar regnskapsbyrå ta seg av deres lønnskjøring også.

Hvilken utdanning har en regnskapsfører?

Som nevnt ovenfor har regnskapsførere en tyngde av kunnskap som gjør at de raskt farer gjennom dine bilag, MVA-oppgaver, lønnskjøring, og andre arbeidsoppgaver. Denne tyngden kommer først og fremst av deres utdanning, men også det faktum at samtlige autoriserte regnskapsførere påkreves en praksis før de kan søke om autorisasjon.

Det er nemlig ikke lov til å jobbe med andre bedrifter sitt regnskap uten å være autorisert regnskapsfører i Norge. Går du inn på ethvert regnskapskontor i Ålesund, så kan du garanteres at deres ansatte alle er autoriserte regnskapsførere. Denne autorisasjonen er altså en miks av utdanning og praksis, før en videre søker om bevis fra Finanstilsynet.

Utdanning må i Norge være minimum en Bachelor i Økonomi og Administrasjon. Dette gir regnskapsførere den akademiske tyngden de i det minste trenger, men mange velger også å gå videre til Master nivå. Dermed kan du være sikret at din regnskapsfører i Ålesund er en seriøs aktør der alle de ansatte i hvert fall minst har en Bachelor.

Videre skal en uteksaminert student som ønsker å bli regnskapsfører gå gjennom to år med praksis. Her må en altså være ansatt i et autorisert regnskapsbyrå i en periode på to år før man selv kan kalle seg en autorisert regnskapsfører. Så uansett hvilket regnskapskontor i Ålesund du velger, så kan du være sikker på at kvalifikasjonene deres er på plass.

Kan man lovlig gjøre regnskapet selv?

Spesielt om en driver som grunder, så er det naturlig å spørre seg selv om hvorvidt en kan gjøre regnskapet på egenhånd. For det første må en skille mellom bokføringspliktig og regnskapspliktig, der enkeltmannsforetak som omsetter for under 50,000kr årlig faktisk ikke har noen regnskapspliktig.

Starter du derimot et aksjeselskap, så er kravet om regnskap på trappene med en gang. Her er det viktig å derimot forstå at en innenfor loven kan gjøre sitt eget regnskap selv om man ikke er en autorisert regnskapsfører. Det er derimot ikke lov for deg å gjøre regnskap for andre bedrifter, slik autoriserte regnskapsbyrå i Ålesund altså kan gjøre.

Spørsmålet om hvorvidt en kan gjøre regnskapet selv lovlig er dog ikke det mest interessante. Det som er mest interessant er i grunn hvorvidt det kan lønne seg å gjøre regnskapet selv. For de aller fleste er svaret nei, men allikevel er det enkelte ting en kan gjøre på egenhånd for å spare penger.

Spar penger og tid

Hos ethvert regnskapskontor i Ålesund kan du få veiledning og konsultasjon på områder innen regnskap hvor du selv kan gjøre arbeidsoppgaver. For eksempel kan du velge å kun overlate årsregnskapet til en regnskapsfører. Da tar du deg selv av MVA-oppgaver og lønnskjøring blant annet.

Det beste alternativet for å spare penger er derimot relatert til å sortere og organisere bilag. Om du skal benytte deg av en regnskapsfører har det ingenting å si hvor rimelig eller dyr tjenesten er – du ønsker neppe at timesatsene du betaler skal være for at en profesjonell regnskapsfører sorterer hundrevis av bilag.

Å sortere bilagene selv er rett og slett rimeligere for deg. Mest sannsynlig er det dog mye rimeligere for deg å også la et regnskapsbyrå ta seg av hele årsregnskapet, både for nåtid og fremtid. Med dette menes det at du som driver bedrift har viktigere ting å ta deg av, enten det er profitabelt å outsource oppdrag i dag, eller med tanke på innsats mot fremtiden.

Oppsummering

Å lokalisere en regnskapsfører i Ålesund er på ingen måte utfordrende. Dette er en by som utvilsomt etterlater deg med mange alternativer. Allikevel er det ikke alltid like lett å velge. Som nevnt i innledningen kan det være lurt å benytte seg av en sammenligningsside, men for de fleste grundere er det også godt å vite litt mer om hvem en regnskapsfører faktisk er.

Denne personen skal tross alt ha ansvaret for ditt regnskap! Da er det godt å vite at samtlige gjennomgår autorisasjon gjennom utdanning og praksis. Du kan gjøre regnskapet selv, men det lønner seg simpelthen ikke. Sorter bilag, og vær prisbevisst når du velger din regnskapsfører , så kan du lykkes med ditt valg!