Revisor Trondheim: De 10 beste revisorene i 2023

Om du holder til i Trondheim og har behov for revisor, er det mange å velge mellom. Her kan du lese videre for å få hjelp med ditt valg. Om du behøver en revisor eller en regnskapsfører kan du benytte deg av skjemaet på høyre side for å så helt gratis bli kontaktet med tilbud ...

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Orkla Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Orkla Revisjon AS ved City Syd Kjøpesenter i Trondheim tilbyr, med sin lokale forankring, et utvalg revisorstjenester og økonomisk rådgivning for sine kunder. De har i tillegg egen regnskapsavdeling.

 • Stiftet i 2020
 • 16 ansatte
 • Vestre Rosten 81, 7075 Tiller
/5
/5
/5

Revisjonskompaniet Midt-Norge AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Revisjonskompaniet Midt-Norge AS holder til på Sluppen, ved siden av Trondheims trafikkstasjon. Kundene deres, som i hovedsak er små til mellomstore selskap får alle sin egen faste kontaktperson.

 • Stiftet i 2002
 • 14 ansatte
 • Sluppenvegen 2, 7037 Trondheim
/5
/5
/5

All Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

All Revisjon AS har sine kontorer i Ilsvika, Trondheim og tilbyr revisjonstjenester, med god forankring i faglig integritet, til små- og mellomstore bedrifter rundt om i landet.

 • Stiftet i 1994
 • 6 ansatte
 • Mellomila 93A, 7018 Trondheim
/5
/5
/5

Statsautorisert Revisor Olafsen AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Statsautorisert Revisor Olafsen AS har en sentral lokalisering i Trondheim sentrum. De har bred erfaring innen revisjon, og tilbyr i tillegg rådgivning både innen avgifts-, selskaps- og skatterett.

 • Stiftet i 2011
 • 4 ansatte
 • Ferjemannsveien, 7042 Trondheim
/5
/5
/5

E.K. Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

E.K. Revisjon AS holder til ved Pirsenteret, og tilbyr næringslivet med en rekke revisjons- og rådgivningstjenester. E.K. Revisjon ønsker å prioritere god kommunikasjon med bedriftene de bistår.

 • Stiftet i 2006
 • 10 ansatte
 • Havnegata 9, 7010 Trondheim
/5
/5
/5

Nordenfjelske Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Nordenfjelske Revisjon AS sitt kontor ligger vis-a-vis Brattørparken i Trondheim. Nordenfjelske Revisjon bistår bedrifter hovedsakelig med revisjon og økonomisk rådgivning, men tilbyr samtidig regnskapsoppgaver og juridiske tjenester.

 • Stiftet i 2018
 • 1 ansatte
 • Kjøpmannsgata 52, 7010 Trondheim
/5
/5
/5

Eide Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Eide Revisjon AS i Ilsvika, Trondheim, har lang erfaring innen revisjon, samt økonomisk rådgivning, og tilbyr sine tjenester både for bedrifter med og uten revisjonsplikt.

 • Stiftet i 1995
 • 3 ansatte
 • Mellomila 93, 7018 Trondheim
/5
/5
/5

KPMG Trondheim

Google Icon

Ingen anmeldelser

KPMG sin avdeling i Trondheim har kontor i Sjøgangen med utsikt mot Nidelva. KPMG tilbyr revisjon, økonomisk rådgivning og kan i tillegg tilby jurist- og regnskapstjenester.

 • Stiftet i 1995
 • 30 ansatte
 • Sjøgangen 6, 7010 Trondheim
/5
/5
/5

Aamo Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Aamo Revisjon AS holder til 15 minutters kjøretur sør for Trondheim sentrum, og tilbyr en rekke revisortjenester og økonomisk rådgivning for bedrifter og privatpersoner.

 • Stiftet i 2005
 • 2 ansatte
 • Rittmestervegen 13, 7026 Trondheim
/5
/5
/5

Revisjonsfirmaet Leif Langø AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Revisjonsfirmaet Leif Langø AS huser tre ansatte på kontoret sitt i Ranheimsvegen. De tilbyr blant annet lovpålagt revisjon og bistand innen regnskap, med fokus på god service.

 • Stiftet i 1991
 • 3 ansatte
 • Ranheimsvegen 7A, 7044 Trondheim
/5
/5
/5

Om du holder til i Trondheim og har behov for revisor, er det mange å velge mellom. Her kan du lese videre for å få hjelp med ditt valg. Om du behøver en revisor eller en regnskapsfører kan du benytte deg av skjemaet på høyre side for å så helt gratis bli kontaktet med tilbud fra flere aktuelle aktører. Her har vi laget en samleartikkel for deg som er usikker på forskjellen mellom revisor og regnskapsfører.

Noen opplever at det går mange år før behovet for en revisor blir aktuelt, mens andre vokser raskt. Det hender at noen er på riktig sted til riktig tid, og utfyller hull i markedet. I disse tilfellene tar det ikke lang tid før revisjonsplikten trer inn. I Norge har vi ikke bare ulike former for skatt, moms og andre avgifter, vi har også krav som koster bedrifter mer i takt med størrelsen. En av de viktigste punktene innen dette er det vi kaller revisjonsplikten. 

Revisjonsplikten gjelder som regel ikke for mindre og nyoppstartede bedrifter, den gjelder nemlig for de som har samlede driftsinntekter på over fem millioner kroner. Når vi sier revisjonsplikt betyr det at du er lovpålagt å benytte deg av en revisor, og hvis du ikke gjør det bryter du det norske lovverket og driver ulovlig. Dersom selskapets balansesum skulle overskride 20 millioner eller det er mer enn ti gjennomsnittlige antall årsverk utløser dette også revisjonsplikt. 

Hva er revisjon?

Skal man sette en enkel definisjon av revisjon blir det nok; regnskapskontroll. Det vil si at man skal gå gjennom og godkjenne de økonomiske forholdene i bedriften. Det er viktig å følge de lover og regler som er bestemt rundt utførelse av regnskap, og dette blir enda viktigere om man er revisjonspliktig. Det er derfor det trer i kraft en plikt om at en frittstående revisor er nødt til å foreta en kontroll av regnskapet, så fremt grensene vi nevnte over er oversteget. 

Som man sikkert forstår er det fastsatt strenge krav til hvem som kan være revisor for en bedrift, og regel nummer én er at den må være helt uavhengig. Det er strengt forbudt med en revisor som på noen måte har tilknytting til bedriften eller eierne, og skulle du ha et familiemedlem som er revisor ville det vært ulovlig å benytte denne personen som egen revisor i egen bedrift. Grunnen til at det er så strengt rundt dette, er at revisjonsplikten fungerer som en slags sikring mot hvitvasking og andre ulovlige aktiviteter. Som med mye annet er det viktig å ha et kontrollerende organ som sørger for at ting går redelig for seg, og ikke at deler av inntektene kommer fra ulovlige aktiviteter eller at deler av overskuddet forsvinner ut av landet. 

Hvem trenger revisor i Trondheim?

Revisjonsplikt kan virke som noe diffust og tungt å fatte grep rundt. Regnskap kan også til dels være ganske komplisert, men heldigvis er kravene enklere å forstå. Det er fastsatte grenser for ulike statlige krav når det kommer til en bedrifts økonomi, og her skal vi forklare litt om de. 

Aller først er det verdt å nevne at det finnes bransjer som faktisk har revisjonsplikt gjennom særregler. Så med mindre du arbeider som advokat, regnskapsfører eller eiendomsmegler, og samtidig driver som liten bedrift behøver du ikke tenke altfor mye på revisjon og revisjonsplikt enda. Som mindre aksjeselskap kan du benytte deg av retten til å velge bort revisjon i årsregnskapet, gjennom noe vi kaller fravalg av revisjon

For å benytte deg av dette fravalget er du nødt til å oppfylle følgende kriterier: Bedriftens driftsinntekter er lavere enn seks millioner kroner, Balansesummen må ikke overstige 23 millioner kroner, og det må være mindre enn gjennomsnittlige ti årsverk for ansatte. For et enkeltmannsforetak er kravene ganske like, men de er også noe lavere: Omsetning må ikke gå over fem millioner kroner, balansen av eiendeler må være under 20 millioner kroner og det gjennomsnittlige antallet årsverk kan ikke overgå ti. Grensene er satt relativt høyt da det er en betydelig kostnad å ansette en revisor, og denne ordningen gir nyere og mindre bedrifter bedre mulighet til å lykkes.

Trenger du en regnskapsfører, så kan du lese våre omtaler av de beste regnskapsførerne i Trondheim her.