Revisor Tromsø: De 10 beste revisorene i 2024

Det er flere måter å fylle ut kravene til revisjonsplikt på. Det er bransjer som er revisjonspliktige uansett hvor stort de driver, og det er ulike krav til ulike selskapsformer ut ifra hvor mye de omsetter for og hvor mange ansatte det er i bedriften. I denne artikkelen kan du lese om hva som skal ...

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Revisorkompaniet Tromsø AS

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 2010
 • 7 ansatte
 • Sjølundvegen 7, 9016 Tromsø

Alfa Revisjon AS

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 1994
 • 7 ansatte
 • Solstrandvegen 47, 9020 Tromsdalen

KPMG Tromsø

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 1995
 • 22 ansatte
 • Stakkevollvegen 41, 9010 Tromsø

Enter Revisjon Finnmark AS

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 2011
 • 13 ansatte
 • Markveien 57, 9510 Alta

PwC Tromsø

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 1995
 • 32 ansatte
 • Muségata 1, 9008 Tromsø

BDO Tromsø

Ingen anmeldelser

 • Stiftet i 2015
 • 24 ansatte
 • Kystens Hus, Stortorget 1, 9008 Tromsø

Ishavsbyen Revisjon AS

Ingen anmeldelser

 • Kaigata 4, 9008 Tromsø
bilde

  Det er flere måter å fylle ut kravene til revisjonsplikt på. Det er bransjer som er revisjonspliktige uansett hvor stort de driver, og det er ulike krav til ulike selskapsformer ut ifra hvor mye de omsetter for og hvor mange ansatte det er i bedriften. I denne artikkelen kan du lese om hva som skal til for å behøve en revisor, samt hva en revisor kan bidra med i bedriften. Vi har også en artikkel som forklarer forskjellen mellom en revisor og en regnskapsfører om du er nysgjerrig på det. 

  For noen er revisjonsplikt noe som gradvis blir mer aktuelt, mens for noen som opplever rask vekst kan dette komme veldig brått på. Vi har et veldig strengt regelverk i Norge, som er skapt for å sikre bedriftsformene og økonomien. Dersom du som bedriftseier overskrider fem millioner kroner i inntekter i året, er sannsynligheten stor for at du behøver en revisor, og det er alltid behov for revisor om du opererer i en revisjonspliktig bransje. Revisjon av regnskapet er i mange tilfeller lovpålagt, og man bør ikke påløpe risikoen ved å overse dette. 

  Hva er revisjon?

  Skal man oversette ordet revisjon til et mer folkelig begrep kommer ‘regnskapskontroll’ høyt opp på listen. Revisjon er per definisjon en uavhengig og metodisk gransking av noe, med formål om å kontrollere at ting er gjort i overensstemmelse med lover og regler. Revisor er en beskyttet tittel, og det kreves formell utdannelse for å bli dette. Vi kan utover dette skille revisorer i to hovedgrupper; statsautoriserte revisorer og revisorselskaper. 

  Da revisoren har foretatt gjennomgangen av regnskapet i bedriften blir det utviklet noe som kalles for en revisjonsberetning, som revisoren vil sende sammen med årsregnskapet til Regnskapsregisteret. Revisjonsberetningen tar for seg revisorens godkjenning og eventuelle anmerkninger i regnskapet. 

  En av de aller viktigste kravene til en revisor er uavhengighet. Det er strengt forbudt å benytte seg av revisorer med noen som helst form for tilknytting til bedriften eller eierne. Dette er for å forhindre fusk i regnskapene, hvitvasking og annen kriminell aktivitet rundt økonomien. 

  Hvem trenger revisor i Tromsø?

  Som hovedregel er du ikke revisjonspliktig så lenge bedriften er forholdsvis liten. Det lønner seg uansett å gjøre seg kjent med de ulike kravene, så man i god tid kan være kjent med når tiden for revisor eventuelt nærmer seg. Dersom du har et lite aksjeselskap har du muligheten til å benytte deg av fravalg av revisjon. Det er derimot krav til at bedriften ikke har mer enn ti årsverk i gjennomsnitt for ansatte, at det ikke kan være totale driftsinntekter over seks millioner kroner og at den totale balansesummen må være lavere enn 23 millioner kroner for å bruke denne retten. Fravalg av revisjon gjelder aldri for bedrifter i en revisjonspliktig bransje, som; apotek- eller advokatvirksomhet, bransjer under tilsyn av finanstilsynet eller bedrifter med et morselskap som overskrider grensene. 

  For et enkeltmannsforetak er kravene veldig like, men tallene er noe lavere. Som ENK kan man ikke omsette for mer enn fem millioner kroner, man kan ikke ansette flere enn 20 årlige årsverk og man kan heller ikke ha eiendeler for over 20 millioner kroner. 

  Hvorfor er revisjon viktig?

  Foruten det at revisor i flere tilfeller er pålagt av staten, kan man se bedriftsmessige fordeler. En revisor har i årevis utdannet seg og spesialisert seg på regnskap, og det er få andre enn revisorer som har så god kontroll på hva som er riktig og ikke. Du vil ha en trygghet på at du hele tiden er i tråd med lover og regler, og man behøver ikke bekymre seg for om regnskapsfeil kan by på for eksempel skattesmeller.

  Dersom du er bedriftseier vet du nok at det er svært viktig med en stabil og ikke minst forutsigbar økonomi, og dersom du har både en revisor og en regnskapsfører som behandler regnskapet ditt vil du allerede fra tidlige faser i bedriften ha en fordel. Planlegging av budsjetter og planlegging for utvikling og god vekst vil bli mye enklere, mer forutsigbart og tryggere. Prisnivået for revisorer kan variere, og vi anbefaler å forhøre deg med flere revisorer dersom du er på utkikk etter dette. Benytt deg gjerne av skjemaet på høyre side, da vil du enkelt og raskt motta tre uforpliktende tilbud fra revisorer i Tromsø.