Regnskapsfører Bergen: De 10 beste regnskapsførerne i 2023

Bergen er en by med et yrende grunder- og bedriftsliv. Her opprettes det nye bedrifter hver eneste uke, og mange ønsker å bli med på veksten som er i byen. Midt oppi det hele er det selvfølgelig mange som ser etter regnskapsfører i Bergen, men det er ikke alltid like lett å finne det rette alternativet her.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Devold Consulting AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Devold Consulting AS holder til på Tertnes og har erfaring som strekker seg tilbake til 1979. De kan i tillegg til regnskaps- og rådgivningstjenester tilby høy kunnskap på teknologiske løsninger.

 • Stiftet i 1979
 • 8 ansatte
 • Tertnesflaten 2, 5114 Tertnes
/5
/5
/5

Arjo Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Arjo Regnskap AS er på plass i Fyllingsdalen, litt utenfor Bergen sentrum. De fokuserer på å levere tjenester til små til mellomstore bedrifter, og kan tilby alle regnskapstjenester med Visma eAccounting som partner.

 • Stiftet i 2015
 • 1 ansatte
 • Traudalsgrend 2 E, 5145 Fyllingsdalen
/5
/5
/5

Vangdal regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Vangdal Regnskap AS har lokale på Nesttun, og er en av markedslederne på regnskap i Bergen. De tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor regnskapsføring, dataløsninger og rådgivning.

 • Stiftet i 2005
 • 34 ansatte
 • Slåtthaugvegen 17, 5222 Nesttun
/5
/5
/5

Økonomihuset AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Økonomihuset AS har kontor på Minde, og har opp mot 400 faste bedriftskunder i Bergen og nærområdene rundt. I tillegg til rådgivning og regnskap tilbyr de også hjelp til borettslag og sameier.

 • Stiftet i 1997
 • 18 ansatte
 • Conrad Mohrs veg 11, 5068 Bergen
/5
/5
/5

ECIT Vest AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

ECIT Vest AS tilbyr med sine ansatte bred fagkompetanse med fokus på helhetlige og tilpassede lønns og regnskapssystemer til din bedrift. I tillegg tilbyr selskapet profesjonell og kvalitetsorientert rådgivning.

 • Stiftet i 2003
 • 31 ansatte
 • Espehaugen 32, 5258 Blomsterdalen
/5
/5
/5

Primo Services AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Primo Services AS er et autorisert regnskapsførerselskap sentralt i Bergen som tilbyr regnskapsføring, økonomisk rådgivning og full økonomistyring – til bedrifter som ønsker dette.

 • Stiftet i 1980
 • 7 ansatte
 • Vetrlidsallmenningen 5, 5014 Bergen
/5
/5
/5

Kemax Økonomi Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Kemax Økonomi Regnskap AS sine kontorer finner man i Bergen sentrum og bedriften selger forskjellige tjenester innenfor regnskapsføring og bedriftsforsikring i tillegg til å være en kompetent økonomisk rådgiver.

 • Stiftet i 1990
 • 17 ansatte
 • Seiersbjerget 17, 5022 Bergen
/5
/5
/5

EDB & Regnskapsservice AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

EDB & Regnskapsservice AS tilbyr tjenester innen mange forskjellige regnskapstjenester i tillegg til etableringshjelp igjennom kjente systemer som Uni Micro, og Uni Economy. Selskapet tilbyr også konsultasjon innen skatteplanlegging.

 • Stiftet i 1984
 • 17 ansatte
 • Bryggen 9, 5003 Bergen
/5
/5
/5

Azets Bergen

Google Icon

Ingen anmeldelser

Azets sitt veletablerte kontor i Bergen har dyktige ansatte som har god kjennskap til Bergensregionen. De har lang erfaring innen regnskap, økonomi, lønn og HR i tillegg til spesialkompetanse innen juss.

 • Stiftet i 1995
 • 56 ansatte
 • Kanalveien 7, 5068 Bergen
/5
/5
/5

Ole Moen AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Ole Moen AS er stasjonert i Sandviken rett utenfor Bergen sentrum. I tillegg til regnskapstjenester kan de tilby firmaetablering, inkassohjelp og en egen vikarløsning innen lønn- og regnskapsområdet.

 • Stiftet i 1995
 • 9 ansatte
 • Sandvikstorget 11, 5036 Bergen
/5
/5
/5

Når det finnes såpass mange alternative regnskapsbyråer i byen, så blir nemlig valget ikke bare enkelt. Naturligvis kan en nyte av konkurransen mellom de forskjellige byråene, men samtidig må en være forberedt på en lang og slitsom søken. Derfor har vi i denne artikkelen gjennomgått et par ting som er gode å ha på plass vedrørende et regnskapsbyrå.

Dette er et regnskapsbyrå

Et regnskapsbyrå består av autoriserte regnskapsførere. Dette er personer som har gjennomgått både utdanning og praksis for å kunne starte et regnskapskontor i Bergen eller for å jobbe ved ett av de mange kontorene. Det er med andre ord individer med ganske god utdanning og erfaring som jobber her.

Ingen blir kastet rett ut i det når det kommer til et regnskapsbyrå, slik at om du leter etter en regnskapsfører, så kan du selvfølgelig garanteres at de er autoriserte og vil gjøre en god jobb. Allikevel, som vi vil se senere i denne artikkelen, så finnes det fortsatt ganske så store forskjeller mellom de beste og dårligste byråene.

Men hva gjør egentlig regnskapsførerne hos et regnskapsbyrå i Bergen i det daglige? Det enkle svaret på dette er selvfølgelig regnskap, men hva innebærer egentlig det? Et regnskap er kort og godt en oversikt over inntekter og utgifter som en bedrift har. Dette er nyttig å ha på plass både i henhold til skattepliktig omsetning, men også som et styringsverktøy.

Når du hyrer inn en regnskapsfører i Bergen, så vil byrået gå gjennom dine bilag og sette sammen regnskapet. Dermed vil du kunne se akkurat hvordan din bedrift presterer i henhold til nøkkeltall slik som omsetning, overskudd/underskudd, resultat, og lignende – alle viktige tall for avgjørelser bedriften skal ta blant annet.

Et regnskapsbyrå kan forøvrig også bistå med hjelp til årsoppgjør, MVA-oppgaver, lønnskjøring, og andre omfattende oppgaver. Om du velger en komplett regnskapsfører, så kan du la de ta seg av alt relatert til tallene i bedriften, mens du helhjertet fokuserer på de arbeidsoppgavene som skaper inntektene i bedriften.

Hvem må utføre regnskap?

Alle aksjeselskap i Norge er regnskapspliktig. De fleste enkeltmannsforetak som omsetter for over 50,000kr årlig må også føre regnskap. Derfor er det liten tvil om at det er mange bedrifter i området som ser etter et dyktig regnskapskontor i Bergen som kan ta seg av deres oppgaver.

Det vil si – mange av disse gjør også store deler av regnskapet selv, og enkelte ganger hele regnskapet. For eksempel kan det lønne seg om bedriften fører veldig få bilag årlig, eller kanskje ikke har noen ansatte eller MVA-oppgaver å levere. Da er det tross alt mest sannsynlig mulig å bruke et par timer i måneden på å få oppgavene unna.

Noen grundere i for eksempel enkeltmannsforetak velger også å utføre deler av regnskapet på egenhånd, mens de overfører de mer komplekse oppgavene til regnskapsførere. Skal du finne deg et regnskapsbyrå i Bergen, så kan det være lurt å kommunisere at du ønsker å gjøre deler av regnskapet selv, da du muligens kan få gode råd fra byrået.

bergen

Ønsker du dessuten å spare penger ved bruk av regnskapsfører, så er et godt råd å blant annet sortere bilag og papirarbeid før du overleverer dette til byrået. Husk at de tar seg betalt per time, og dette gjelder alt fra samtaler med deg, til sortering av papirarbeid, og helt til den faktiske føringen av regnskapet.

Dermed kan du spare deg selv og ditt firma for store kostnader ved å være disiplinert og levere et organisert og enkelt lesbart utkast til regnskapet. For selv om det kanskje ikke lønner seg å rive seg i håret med et regnskap å bryne seg på, så er sorteringen noe du mest sannsynlig kan gjøre hurtig og mye rimeligere enn et regnskapsbyrå!

Finn en dyktig regnskapsfører

Er du på utkikk etter en dyktig regnskapsfører i Bergen, så er det mange spørsmål du bør stille deg selv i letejakten. Det første spørsmålet er nok om regnskapsfører nødvendigvis trenger å være så veldig nære deg. Det finnes tross alt virtuelle alternativer med dagens teknologi, og disse kan fort være en god del rimeligere enn lokale regnskapskontorer.

Velger du derimot et regnskapsbyrå i byen, så vil du være i nærheten av kontoret, slik at du kan stoppe innom ved behov. Driver du som sagt i komplekse bransjer, og kanskje til og med internasjonalt, så er det greit å ha en tett dialog med din regnskapsfører. Da er det en stor fordel om de har regnskapskontor sentralt i Bergen by.

De ovennevnte punktene om internasjonale transaksjoner og komplekse bransjer bør dessuten være med på å forme ditt valg av et regnskapsbyrå. Det er fordi et regnskapsbyrå som har erfaring med dine problemstillinger utvilsomt vil kunne få unna arbeidsoppgavene mye raskere, og dermed til en rimeligere penge.

Det vil være med den samme kvaliteten, men da altså raskere fordi byrået kjenner til de komplekse reguleringene og lovene som gjelder din bedrift. Dermed er det altså mange faktorer som bør tas med i valget av en regnskapsfører, utover vanlige referanser og konkurransen på pris.

Oppsummering

Er du på utkikk etter en regnskapsfører i Bergen, så er du mest sannsynlig lei av å føre regnskapet selv. Det er mulig å ta oppgaven på egen kappe, men det kan være en tung byrde å bære, og mens bedriften vokser er det slettes ikke nødvendigvis sånn at det lønner seg.

Det finnes mange regnskapskontor i Bergen som gjerne bistår deg i dine oppgaver og som kan gi deg den rådgivningen du trenger. De trenger absolutt ikke gjøre alle oppgaver knyttet til regnskapet, og du kan for eksempel sortere og levere organiserte bilag for å spare penger. Uansett er det nok, når alt kommer til alt, lurt å gå for et regnskapsbyrå!