Regnskapsfører Porsgrunn: 10 beste regnskapsførerne i 2023

Porsgrunn er en by som vokser med nye bedrifter, men som også har mange kjente navn innenfor næringslivet i Norge. Dette er rett og slett en klassisk by på Østlandet! Driver du en bedrift, og leter etter regnskapsfører, så er det gode valgmuligheter. Men hvordan fatter du det beste valget i din letejakt?

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Fryd Regnskap

Google Icon

Ingen anmeldelser

Frydregnskap er et komplett regnskapsbyrå som ønsker å gjøre regnskap så enkelt og billig som mulig med å være forutsigbare. Med hjelp av teknologier som er AI, API-integrasjoner og gode systemer for automatisering, så er de like mye et teknologiselskap så vel som et regnskapskontor.

 • Stiftet i 31.01.2022
 • 3 ansatte
 • Melkevegen 13, 3919 Porsgrunn
/5
/5
/5

Ernst & Young AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

EY Porsgrunn holder til like utenfor sentrum, og er en av avdelingene til Ernst & Young som tilbyr økonomi og revisjonstjenester i hele landet. De tar i hovedsak oppdrag for mellomstore til store bedrifter.

 • Stiftet i 1995
 • 42 ansatte
 • Melkevegen 13, 3519 Porsgrunn
/5
/5
/5

Azets Porsgrunn

Google Icon

Ingen anmeldelser

Azets Porsgrunn holder til i sentrum av byen. Med 50 kontorer i Norge tilbyr selskapet regnskapstjenester og IT-løsninger til bedrifter av alle størrelser og typer i hele landet.

 • Stiftet i 2002
 • 15 ansatte
 • Porselensvegen 14, 3920 Porsgrunn
/5
/5
/5

Aider avd. Porsgrunn

Google Icon

Ingen anmeldelser

Aider avdeling Porsgrunn er på plass rett utenfor byens sentrum. De gikk tidligere under navnet R8 Consulting, og er nå blitt en del av det store regnskaps- og teknologi konsernet Aider.

 • 17 ansatte
 • Powerhouse Telemark, Dokkvegen 11, 3920 Porsgrunn
/5
/5
/5

Grenland Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Grenland Regnskap AS er stasjonert i Skien, like ved Lietorvet kjøpesenter. Kundebasen deres strekker seg over hele Grenland, samt andre steder i landet og de tilbyr hjelp innenfor alle felt innen regnskapsføring.

 • Stiftet i 2012
 • 5 ansatte
 • Frederik Stangs gate 7, 3717 Skien
/5
/5
/5

Solvang Revisjon AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Solvang Revisjon AS holder til sentralt i Porsgrunn, og leverer tjenester innen revisjon, regnskap og rådgivning. De bistår i hovedsak holding- og eiendomsselskaper med regnskap, og benytter seg av regnskapssystemet Tripletex.

 • Stiftet i 2005
 • 5 ansatte
 • Sverresgate 15, 3916 Porsgrunn
/5
/5
/5

Regnskapsførerne i Grenland AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskapsførerne i Grenland AS har kontor i Porsgrunn sentrum, ved siden av Vinmonopolet. De utfører tjenester i hele østlandsregionen, med høy kompetanse innen rådgivning, regnskap og økonomi.

 • Stiftet i 2005
 • 18 ansatte
 • Sverresgate 6B, 3916 Porsgrunn
/5
/5
/5

Kulltangen Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Kulltangen Regnskap AS holder til midt i Porsgrunn, med en kundebase som strekker seg over hele distriktet. Tjenestene de tilbyr er i områdene; lønnskjøring, rådgivning, regnskap og årsoppgjør.

 • Stiftet i 2010
 • 6 ansatte
 • Kulltangvegen 5, 3933 Porsgrunn
/5
/5
/5

JDK Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

JDK Regnskap AS har kontor i sentrum med Porsgrunnselva like utenfor. De tilbyr alt av tjenester innenfor økonomi og regnskap, og har en visjon om å bli en av landets ledende aktører på området.

 • Stiftet i 2008
 • 24 ansatte
 • Storgata 169, 3915 Porsgrunn
/5
/5
/5

Haugen & Haugen AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Haugen & Haugen AS har kontor litt utenfor Porsgrunn sentrum, ved Enger. De fokuserer på digitale, moderne løsninger i regnskapsføringen og har spesialisert seg på Tripletex og Visma eAccounting.

 • Stiftet i 2014
 • 6 ansatte
 • Floodmyrvegen 23, 3946 Porsgrunn
/5
/5
/5

Skien og Porsgrunn Regnskapskontor AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Skien og Porsgrunn Regnskapskontor AS er på plass ved Borgestad i Skien. De har fokus på å tilpasse seg kundene sime, og kan benytte seg av både tradisjonelle systemer og nye digitale løsninger.

 • Stiftet i 1987
 • 6 ansatte
 • Gunnar Knudsens veg 108, 3712 Skien
/5
/5
/5

Først og fremst er det mange faktorer å basere sitt valg på, men det kan også være lurt å få et nærmere innblikk i nøyaktig hva en regnskapsfører er også. Dessuten må en som grunder også se verdien i å hyre inn et regnskapsbyrå , tross at en altså kan gjøre det selv innenfor loven. Les videre for å finne en optimal regnskapsfører i Porsgrunn!

Velg riktig regnskapsbyrå

Et regnskapsbyrå kjennetegnes ganske enkelt av at de gjør regnskapet for andre bedrifter. Dette er dog bare basisen, og det ligger mye mer bak en slik prosess, slik du vet om du har drevet i noen år. For eksempel opplever enkelte bedrifter og bransjer ganske forskjellige utfordringer fra hvordan en helt generell bedrift opplever regnskap.

Disse bransjespesifikke utfordringene er det viktig at en finner en regnskapsfører som har erfaring med. Du kan møte opp i ethvert regnskapskontor i Porsgrunn og finne en dyktig regnskapsfører, men det kanskje aller viktigste for ditt valg er at de har erfaring med hvordan din bedrift skal drives innenfor nettopp dette området.

Dette gjelder naturligvis også dersom din bedrift opererer internasjonalt. Her skal et regnskapsbyrå gjerne sette seg inn i lover og reguleringer. Mange regnskapsbyrå i Porsgrunn tilbyr bistand for bedrifter som driver internasjonalt, men altså ikke alle. Derfor kan dette også være et viktig skillepunkt.

Sist men ikke minst er det ikke til å skyve under en stol at kostnader også må vurderes. Selv om verdien av et regnskapsbyrå kan være meget høy, som vi vil gå nærmere inn på senere, så må selvfølgelig også kostnader vurderes – spesielt om du er en grunder med lave marginer og dårlig likviditet.

Hvordan blir man regnskapsfører?

For å bli regnskapsfører må man gjennom et relativt tøft program. Hos ethvert regnskapskontor i Porsgrunn sitter det så kalte autoriserte regnskapsfører. Dersom du bestemmer deg for å benytte en regnskapsfører, så kan du være garantert at denne personen er autorisert av Finanstilsynet.

En regnskapsfører oppnår denne tittelen først og fremst ved å minimum fullføre en Bachelor innen Økonomi og Administrasjon. Mange velger også å gå videre til Master nivå for mer faglig påfyll og tyngde. Uansett vil du ved ethvert regnskapskontor i Porsgrunn være sikret at de ansatte minimum har en Bachelor innen sitt felt.

Du vil også være sikret at et regnskapsbyrå har ansatte med minst to års praksis som erfaring. Dette er nemlig et annet krav til en autorisert regnskapsfører. Disse to årene med praksis sikrer deg som velger en regnskapsfører at den personen du velger virkelig vet hva de holder på med.

Når man har tatt minimum en Bachelor i Økonomi og Administrasjon, og jobbet som praktikant i to år, så kan det søkes om autorisasjon fra Finanstilsynet. Kort oppsummert er det altså en ganske så lang og krevende prosess for å bli autorisert regnskapsfører, men dette sikrer deg at du får et resultat du blir fornøyd med.

Verdien i profesjonell hjelp til regnskap

I realiteten kan hvem som helst gjøre sitt eget regnskap. Der du påkreves autorisasjon for å gjøre andre bedrifter sitt regnskap, så kan du etter loven ta deg av ditt eget. Det er allikevel en god del ting å tenke over her, der det aller viktigste simpelthen er om det er verdt det for deg som driver bedrift.

Det er fort gjort å tenke at å kutte en kostnad er noe av det viktigste du gjør som grunder. Allikevel vil det å gjøre regnskapet selv stå i veien for din utvikling av bedriften. For de fleste lønner det seg rent økonomisk å la et regnskapsbyrå i Porsgrunn ta seg av oppgaver som årsregnskap, MVA-oppgaver, og lønnskjøring, simpelthen fordi det frigjør mye tid.

Verdien i profesjonell hjelp til regnskap handler også mye om at du slipper bekymringer, og ikke minst det å rive seg i håret til langt på natt. Regnskap kan fort bli et veldig tungt fag for ufaglærte, selv med hjelp av programvare. Derfor anbefales det å finne din regnskapsfører i Porsgrunn i dag, slik at du kan fokusere helhjertet på din bedrift.

Derfor er det viktig å ha regnskapet på stell

For enhver bedrift fungerer regnskapet som et godt verktøy for å se hvordan bedriften faktisk gjør det rent økonomisk. Siden dette er en enkel oversikt over inntekter og utgifter, og dermed også driftsresultatet, så er det her en ofte ser for å finne ut av hvordan en kan gjøre sin bedrift mer lønnsom.

Regnskapet er dessuten også en god mal for hvorvidt bedriften fulgte budsjettet i henhold til utgiftene, og ikke minst om en har overgått de budsjetterte salgene sine. Dette blir på mange måter et styringsverktøy for den daglige driften.

Videre er det verdt å nevne at et regnskap er en helt optimal måte å presentere sin bedrift til potensielle investorer. Om du ønsker å få andre personer i næringslivet på laget ditt, så lønner det seg å ha håndfaste tall å referere til. Regnskapet fungerer her som et offentlig og troverdig dokument som investorer kan se til for nøkkeltall.

Oppsummering

Det å finne en billig regnskapsfører i Porsgrunn er enkelt nok i seg selv, men å finne den rette for din bedrift er ikke nødvendigvis like enkelt. Letejakten krever nemlig en god forståelse for hva som kjennetegner et godt regnskapsbyrå. Her er først og fremst kjennskap til din bedrift og bransje viktig, men andre faktorer, slik som internasjonal kompetanse, kan også være viktig å ha på stell.

Ethvert regnskapskontor i Porsgrunn består av autoriserte regnskapsførere, men det kan være verdt å minne seg selv om dette slik at en ser verdien av å outsource regnskapet. Det er nemlig meget viktig å ha dette på stell av diverse grunner, så finn din regnskapsfører i Porsgrunn i dag!