Beste regnskapsprogram: De beste og enkleste i 2024

bilde

BRUKERVENNLIG: Et godt regnskapsprogram bør være enkelt å bruke, og også gi en god oversikt over bedriftens økonomi.

Sist oppdatert: 29. desember 2023

  Det finnes en rekke gode regnskapsprogram som er tilpasset dagens norske marked. Faktisk er det over 30 år siden lanseringen av det første regnskapsprogrammet for PC. Det har siden den gang skjedd mange utsøkte forbedringer i forhold til hva den enkelte forbruker krever. De fleste regnskapsprogrammer er i dag eksempelvis tilpasset små og mellomstore bedrifter.

  Vi hjelper deg å finne rett regnskapsfører

  Få tilbud fra 3 lokale regnskapsførere. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  Dagens regnskapsprogrammer er tilpasset bedriftene for å effektivisere budsjettering og fakturering. Med effektive løsninger vil et godt regnskapsprogram gi deg en god oversikt over inntekter og utgifter på en enkel måte. Siden det første regnskapsprogrammet ble lansert for hele 30 år siden har mange nye løsninger kommet på markedet.

  Mange små og store bedrifter er gjerne usikre på hvordan et godt regnskap skal føres. Derfor er det mange bedrifter som velger å benytte seg av en profesjonell økonomikonsulent eller regnskapsfører. I dag er det det populært å operere som freelancer og konsulent gjennom et eget enkeltmannsforetak. Dette er gjerne aktører som gjør at etterspørselen etter gode og enkle regnskapsprogrammer er større i dag enn det var tidligere.

  Denne artikkelen skal kort redegjøre for de ulike regnskapsprogrammene som finnes på dagens norske marked. Du vil derfor ved hjelp av denne artikkelen kunne tilegne deg en enkel oversikt over hvilke regnskapsprogrammer som finnes i markedet. Ikke minst vil du også få muligheten til å danne deg en rask oversikt over hvilke regnskapsprogrammer som passer best for deg og ditt bruk.

  Motta 3 uforpliktende og gratis tilbud på regnskapsførere

  Selv om et regnskapsprogram unektelig er hendig, så lønner det seg etterhvert å la en regnskapsfører styre med det. Disse er derimot ikke alltid så enkle å finne. Fyller du derimot ut skjemaet her på siden, så vil du bli tilsendt tilbud fra 3 regnskapsførere som passer til ditt behov.

  Tilbudene er både gratis og uforpliktende. På denne måten får du en rask oversikt over markedet, slik at du vet hva du har å forvente når du skal sette en regnskapsfører til ditt nye regnskapsprogram. Skjemaet er enkelt og raskt å fylle ut, og tilbudene blir tilsendt over e-post innen kort tid.

  Hva gjør et regnskapsprogram?

  Et regnskapsprogram innehar utallige funksjoner som skal bistå deg om du skal føre budsjett og regnskap på en effektiv og enkel måte. Mange små og mellomstore bedrifter etterspør også et ryddig faktureringssystem, slik at fakturering kan foregå på en enkel og effektiv måte. Vi skal i denne artikkelen gå gjennom flere ulike aspekter som kjennetegner et godt faktureringssystem. 

  Et godt og ryddig regnskapsprogram kjennetegnes gjerne ved at det er brukervennlig. Med en enkel navigering kan du raskt komme i gang med å fakturere. Med et nettbasert regnskapsprogram vil regnskap og budsjettering bli utført raskt ved bruk av enkle grep. Et brukervennlig regnskapsprogram har gjerne et enkelt oppsett, slik at du raskt finner frem til de ulike verktøyene som til enhver tid er nødvendig.

  Et regnskapsprogram bør også inneha et design som både er ryddig og enkelt, slik at brukerne raskt kan utføre de ulike oppgavene som er nødvendig for bedriften. Med bruk av oversiktlige grafiske detaljer vil du raskt oppnå en oversikt over skjemaer, fakturering, grafer, og tabeller. Brukervennlige løsninger gjør et regnskapsprogram brukervennlig for både erfarne og uerfarne brukere.

  Kjennetegn på godt regnskapsprogram

  Det finnes mange gode regnskapsprogrammer på dagens marked. Det viktigste med et regnskapsprogram er at det er både brukervennlig og effektivt for alle som benytter programmet daglig. Vi skal videre gå gjennom de ulike punktene som er vesentlig for at et regnskapsprogram skal fungere på best mulig måte.

  Brukervennlighet

  I dag leveres de fleste regnskapsprogrammer i et brukervennlig design som er tilrettelagt for de aller fleste små og mellomstore bedrifter. For at et regnskapsprogram skal være brukervennlig for de ulike brukerne er det viktig at navigeringen mellom de ulike verktøyene kan foregå på en effektiv måte. Navigeringen i mange regnskapsprogrammer er ofte inspirert av datamaskinens skrivebordsfunksjoner som mange allerede kjenner til.

  Regnskapsprogrammer kan være både nettbaserte og skybaserte. Mange brukere foretrekker skybaserte regnskapsprogrammer, da disse ofte leveres i enklere design enn det nettbaserte regnskapsprogrammer ofte blir. Derimot vil også mange nettbaserte regnskapsprogrammer tilfredsstille dine forventninger på en effektiv måte.

  Integrering og tillegg

  De fleste små og mellomstore bedrifter benytter seg i dag av digital regnskapsføring. En digital regnskapsføring baserer seg gjerne på integrering og skylagring. Bedrifter som er under rask utvikling behøver gjerne større muligheter for lagring enn mindre komplekse bedrifter. Et regnskapsprogram med velutviklet lagringskapasitet og et stort utvalg av verktøy tilbyr bedrifter større fleksibilitet enn andre regnskapsprogrammer.

  Noen regnskapsprogrammer tilbyr gjerne løsninger der bedriften selv kan velge de ulike pakkene som er nødvendig. Derfor velger mange små bedrifter også regnskapsprogrammer med fokus på lagringsmuligheter. Dette er ofte tjenester som koster ekstra i forhold til grunnleggende pakkeløsninger som ofte tilbys. Med selvvalgte tjenester kan den enkelte bedriften selv tilrettelegge funksjoner i forhold til bruk og behov.

  Forenklet språk og regnskap generelt

  For at en bedrift skal kunne håndtere et regnskapsprogram på en enkel og effektiv måte er det viktig at programmet inneholder et enkelt språk. Regnskapet vil slik foregå på en rask og effektiv måte, uten at brukeren selv må lære mange nye begreper. For å forenkle språket benytter mange regnskapsprogrammer ord og uttrykk som gjerne brukes ved daglig tale, som eksempelvis gjeld, kapital, og årsrapport.

  De fleste regnskapsprogram er tilrettelagt sine brukere på en effektiv måte. Med enkle løsninger og et enkelt fagspråk er de fleste regnskapsprogrammene både brukervennlige og forståelige. De ulike regnskapsprogrammene leveres med pakkeløsninger som tilbys i ulike prisklasse. De fleste bedrifter finner derfor en pakkeløsning som passer godt.

  De beste regnskapsprogrammene

  Fiken

  Fiken er et brukervennlig regnskapsprogram som fokuserer på å gjøre hverdagen til små og mellomstore bedrifter enklere. Programmet tilbyr et lettforståelig grensesnitt, der det med enkle grep fokuseres på at den enkelte bedrift kan føre regnskap på en enkel måte. Språket som blir benyttet i dette regnskapsprogrammet er både lett forståelig og enkelt for selv uerfarne brukere.

  I dette programmet finner du en enkel oversikt over funksjoner som både årsavslutning, regnskap, fakturering, og lønn. Dette er funksjoner som er tilrettelagt for å forenkle brukervennligheten for bedrifter som behøver et oversiktlig regnskapsprogram. Med et enkelt og lettforståelig regnskapsprogram vil bedrifter kunne føre regnskap uten vanskeligheter.

  For å forenkle hverdagen til bedrifter i alle størrelser tilbyr regnskapsprogrammet Fiken mange praktiske funksjoner. De ulike funksjonene er samlet på ett og samme sted, slik at brukervennligheten skal være god for samtlige brukere. På den oversiktlige nettsiden kan brukeren effektivt manøvrere seg mellom de ulike funksjonene.

  Det brukervennlige regnskapsprogrammet Fiken har i tillegg utviklet en funksjon der det er mulig å legge inn bilder av kontoutskrifter og kvitteringer. På denne måten vil kvitteringer og andre utgifter bli ført på en oversiktlig og effektiv måte. Dette regnskapsprogrammet tilbyr også en integrering av tjenester fra eksempelvis banker, slik at faktureringen skal enklere.

  Luca Regnskap 

  Luca Regnskap er i samme kategori som Fiken. Her fokuseres det på å gjøre det enkelt for små AS, ENK, lag og organisasjoner som vil føre hele eller deler av regnskapet selv. Brukervennligheten er god, og funksjonaliteten slik den skal være når du ikke har erfaring med regnskapsføring.

  • Lett å sende faktura
  • Enkelt å bokføre
  • Hjelp og påminnelser fra programmet
  • Lett å integrere regnskapet med bedriftskontoen – fungerer for alle banker
  • Egen lønnsmodul
  • Mobilapp for bokføring av bilag, reiseregning og kjøregodtgjørelse
  • API for integrasjon med blant annet nettbutikk

  Du får mye inkludert i løsningen fra Luca Labs, og trenger ikke oppgradere for å få ekstra funksjoner.

  Det er også enkelt å teste Luca Regnskap før du bestemmer deg:

  • 30 dager gratis prøvetid.
  • Du blir ikke automatisk abonnent dersom du ikke husker å avbestille.
  • Ingen oppsigelsestid.

  For små foretak med ikke for mange ansatte vil Luca Regnskap være et velfungerende og rimelig alternativ. Systemet er skybasert, og derfor trenger du ikke laste ned noe lokalt. Samtidig har du med deg regnskapet ditt så lenge du er på nett. 

  Programmet hjelper deg med alt fra bokføring til rapportering til myndighetene. Det er også en god løsning inne i systemet for de som av og til trenger hjelp fra regnskapsfører.

  PowerOffice Go

  PowerOffice Go er et effektivt og innovativt regnskapsprogram som bistår bedriften med å overholde et godt og oversiktlig regnskap. Her kan bedriften enkelt føre både reiseregninger, timer, og andre utgifter på en oversiktlig måte. Den totale prisen passer både små og mellomstore bedrifter, da det bare må betales for hver enkelt bruker som er aktiv.

  Dette regnskapsprogrammet leveres med en funksjonell app som gjør det enkelt for den ansatte å registrere sine egne timer og reiser. I dette programmet tilbys en smart funksjon der de ulike aktive brukerne kan holde kontakt med hverandre ved hjelp av en chattefunksjon. PowerOffice Go passer derfor gjerne for bedrifter med flere ansatte.

  Med flere interaktive tjenester er regnskapsprogrammet PowerOffice Go et program som passer for innovative bedrifter som foretrekker tilpasningsdyktige løsninger og funksjoner. Et interaktivt skrivebord bidrar til at bedriften til enhver tid kan overholde oversikten over bedriftens økonomi og andre vesentlige deler av driften.

  Regnskapsprogrammet PowerOffice Go bistår til at bedrifter til enhver tid kan føre regnskap på en oversiktlig måte. Grunnet interaktive funksjoner som chat og sitt skrivebord, så er dette et regnskapsprogram som er meget tilpasningsdyktig i forhold til sine brukere. Bedriften sparer på denne måten mye tid ved å kunne opprettholde en interaktiv kontakt med både ansatte og ikke minst ulike banker.

  Tripletex

  Regnskapsprogrammet Tripletex er en komplett og innovativ løsning som enkelt bistår bedriften i å holde en oversikt over deres økonomi. Dette er et økonomisystem som er nettbasert på lik linje med mange andre moderne regnskapsprogrammer i dagens marked. Dette regnskapsprogrammet tilbyr innovative løsninger som forenkler bedriftens hverdag på en effektiv måte. 

  Den enkelte bedrift kan på en effektiv måte holde oversikt over bedriftens regnskap. Her kan brukerne føre regnskap, kontrollere lønn, og sende fakturaer. I tillegg kan bedriften bruke dette programmet til å planlegge ulike prosjekter på en oversiktlig måte. Bedriften kan sende ut fakturaer og ikke minst purringer direkte i systemet.

  Tripletex bistår til at bedriftens regnskap kan føres på en rask og enkel måte. Fleksible rapporter bidrar også til at bedriften kan overvåke regnskapet på en oversiktlig måte. I tillegg kan regnskapet inndeles i forhold til de ulike delene av driften. Dette er egenskaper som gjør at bedriften kan holde en kontinuerlig kontroll over regnskapet på en oversiktlig måte.

  Dette regnskapsprogrammet tillater den ansatte å føre timer selv ved hjelp av en brukervennlig app. Bedriftens lønnsutbetalinger kan derfor foregå på en meget effektiv måte. Ved utregning av lønn kan bedriften også benytte en automatisk utregningsfunksjon for utregning av skatt og ytelser.

  Visma eAccounting

  Visma eAccounting er et regnskapsprogram som tilbyr bedriften en total oversikt over driftens regnskap, fakturering, rapporter, og historikk. Dette gjør at bedriften på en enkel og effektiv måte kan holde en ryddig oversikt over de ulike økonomiske aspektene ved driften. Dette brukervennlige regnskapssystemet gir bedriften muligheten til å tilpasse de ulike tjenestene ved behov.

  Visma eAcccounting kan kobles til en nettbutikkløsning, og passer derfor også til bedrifter som innehar slike modeller. Dette er dermed et innovativt regnskapsprogram som tilbyr en løsning der detaljer fra driften av en nettbutikk ikke må føres manuelt inn i regnskapet. Grunnet slike innovative løsninger er dette et regnskapsprogram som passer for bedrifter i alle former.

  Regnskapsprogrammet Visma eAccounting tilbyr også en løsning som gjør det mulig å integrere ulike funksjoner og apper som benyttes av bedriften. Dette er funksjoner og apper som blant annet gjerne benyttes i forhold til banktjenester og lignende tjenester fra andre aktører. Dette gjør regnskapsprogrammet både innovativt og fleksibelt i forhold til brukervennlighet.

  Dette regnskapsprogrammet tilbyr videre tre ulike løsninger når det gjelder abonnement og pakkeløsninger. Et abonnement bestemmes ut ifra bedriftens størrelse og hvilke tjenester som er nødvendig for den enkelte bedriften. Visma eAccounting tilbyr også effektive løsninger i forhold til timeregistrering og registrering av skatt.

  Vi hjelper deg å finne rett regnskapsfører

  Få tilbud fra 3 lokale regnskapsførere. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  24SevenOffice

  24SevenOffice er et regnskapsprogram som tilbyr innovative løsninger i forhold til regnskap hos både små og mellomstore bedrifter. Dette er et regnskapsprogram som er skybasert og som derfor forenkler mange deler av bedriftens regnskapsføring på en effektiv måte. Med brukervennlige løsninger er dette et regnskapsprogram som passer for bedrifter i alle størrelser.

  Dette innovative regnskapsprogrammet tilbyr abonnementer som er spesielt tilpasset etter hvor mange ansatte bedriften har. Bedriften kan også velge et abonnement som tillater et ubegrenset antall ansatte. Dette regnskapsprogrammet bidrar til at selv kompleks regnskapsføring kan utføres på en enkel måte.

  24SevenOffice tillater at både regnskapsfører og kunde kan arbeide samtidig ved bruk av et innovativt skysystem. Bedriftens regnskap kan slik utføres på en automatisert og tilfredsstillende måte. Med et skreddersydd regnskapssystem, så tilpasses regnskapsprogrammet hver enkelt bedrift. På denne måten kan bedriften oppnå store fordeler når det skal føres regnskap.

  Regnskapssystemet tillater også at bedriften kan registrere skjemaer og bilag etter hva som er vesentlig, sett i forhold til egen drift. I tillegg til registrering av ulike vedlegg kan en bedrift benytte seg av andre fordeler. Disse fordelene inkluderer blant annet en oversikt over rapporter som inneholder både grafer, tabeller, og diagrammer.

  Få svar på vanlige spørsmål om å velge beste regnskapsprogram for din bedrift

  Meldingsboble
  Hvilken type regnskapsprogram er det best å velge for min bedrift?

  Det er viktig at du velger et regnskapsprogram som passer til bedriftens størrelse og behov. Det finnes ulike typer regnskapsprogrammer på markedet, så du bør ta en grundig vurdering av hva slags programvare som vil fungere best for din bedrift.

  Meldingsboble
  Er det nødvendig å ha et regnskapsprogram dersom man ikke har ansatte?

  Ja, selv enkeltpersonforetak bør ha regnskapsprogram for å få bedre oversikt over bedriftens økonomi. Det er enkelt å holde styr på inntekter og utgifter med et slikt program, og programvaren kan være til hjelp når du skal fakturere kunder eller søke om lån.

  Meldingsboble
  Hvor mye koster et regnskapsprogram?

  Prisen på et regnskapsprogram varierer, avhengig av hvilket program du velger og hvilke funksjoner du trenger. Du bør sammenligne priser fra ulike leverandører før du tar et valg. Mange regnskapsprogrammer tilbyr flere typer abonnementer, samt ekstra tjenester som du kan utvide abonnementet ditt med.

  Meldingsboble
  Hvilken type støtte kan jeg forvente meg?

  De fleste leverandører av regnskapsprogrammer tilbyr god brukerstøtte. Du bør selv vurdere hvor mye støtte du trenger. Velg et program som har en supportavdeling som kan svare på dine spørsmål på en profesjonell måte. Mange tilbyr også gode ressurser på nett som for eksempel artikler og videoopplæring.

  Meldingsboble
  Hvilke ekstratjenester kan jeg forvente meg fra regnskapsprogrammer?

  De fleste regnskapsprogrammer tilbyr en rekke ekstratjenester. Dette kan for eksempel være automatisering av fakturering, kunde- og salgsstøtte, rapportering, integrasjon med andre systemer, lagerstyring og mye mer. Du bør vurdere hvilke tilleggstjenester du trenger for å få mest mulig ut av ditt abonnement.

  Meldingsboble
  Jeg har hørt at det er mulig å integrere et regnskapsprogram med andre systemer. Hvorfor bør jeg gjøre dette?

  Integrasjon av et regnskapsprogram med andre systemer kan være nyttig fordi det gir bedre oversikt over bedriftens økonomi. Du slipper å manuelt overføre data fra ét system til et annet, og du unngår feil som kan oppstå ved manuelle overføringer. I tillegg får du ofte bedre ytelse ved å bruke integrerte systemer.