Regnskapsfører timepris: Komplett guide (sammenlign priser)

bilde

NORMAL TIMEPRIS: Timeprisen til en regnskapsfører kan ligge på alt fra 500-1200 i timen.

Sist oppdatert: 19. september 2023

  Det å sette en regnskapsfører til å utføre ditt regnskap, dine MVA-oppgaver, lønnskjøring, og mange andre oppgaver kan virkelig lønne seg. Dette avhenger derimot av hvilken timepris regnskapsfører tar for en slik oppgave. Å finne ut hva en regnskapsfører tar i timepris er derimot ingen enkel oppgave.

  Vi hjelper deg å finne rett regnskapsfører

  Få tilbud fra 3 lokale regnskapsførere. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan timeprisen blir bestemt basert på faktorer som erfaring, ekspertise, og andre faktorer. Du vil også få en innsikt i en av de enkleste metodene for å finne en omtrentlig timepris for regnskapsfører, samt hvorvidt timepris eller fastpris er best. Les videre for å få en oversikt over timepris på regnskapsfører.

  Hva koster typisk en regnskapsfører?

  Å fastsette en timepris for en regnskapsfører er meget vanskelig. Det er fordi mange faktorer her spiller inn. For eksempel er det forskjell basert på hvilken by en befinner seg i, da et regnskapskontor i Oslo for eksempel vil betale en god del mer i leie og lønn blant annet enn et kontor i Tromsø – og dermed må øke prisen for å dekke utgiftene.

  Dessuten, på det mer tekniske planet, så spiller selvfølgelig erfaring og ekspertise en stor rolle her. Dersom du skal ha en erfaren og anerkjent regnskapsfører til å hjelpe deg med ditt regnskap, så må du garantert betale mer enn for en helt ny aktør. Samtidig må du også betale mer for spesialutdannede regnskapsførere som er eksperter innenfor helt spesifikke felt.

  Sammenlign timepriser

  Det finnes derimot et triks for å sammenligne timepriser på regnskapsfører relativt raskt. På denne siden kan du nemlig fylle ut et skjema og få uforpliktende tilbud fra regnskapsførere, og det helt gratis. Selv om de spesifikke omstendighetene vil spille en rolle på hva sluttprisen blir, så gir dette deg et overblikk du kan benytte deg av.

  En sammenligningsside gjør dermed at du ikke trenger å lete mellom hver eneste regnskapsfører for å finne deres timepris. Dessuten bringer en slik side deg først og fremst de aller beste alternativene i bransjen, slik at prisene du ser mest sannsynlig er for de kandidatene du faktisk skal velge deg ut en dag.

  Spar penger ved å gjøre en innsats selv

  Om du velger å benytte deg av en regnskapsfører på timepris, så bør ditt mål være å begrense antall timer som en regnskapsfører faktisk vil bruke på ditt regnskap. Dette høres kanskje enklere sagt enn gjort ut, men det finnes en rekke forskjellige grep du kan gjøre for å senke timebruken til din regnskapsfører.

  Det aller mest populære grepet du kan gjøre, og ikke minst enkleste, er å sortere bilagene etter dato. For eksempel kan du her sortere disse godt i en perm eller i form av filer. Jo bedre organisert, og jo enklere det er å finne frem, jo enklere blir det for regnskapsfører å føre disse inn i regnskapssystemet.

  Alternativet ville faktisk vært noe så trist som at en regnskapsfører på timepris ville belastet din bedrift for timevis med organisering av bilag. Hadde din bedrift da hatt mange bilag, så kunne fort denne prosessen ha kostet en hel del penger, siden en regnskapsfører hadde latt timesatsen løpe på denne jobben, selv om det slett ikke var en typisk oppgave for regnskapsfører.

  Dessuten kan du spare deg selv en god del hodebry ved å følge med på regnskapet innimellom. En feil mange bedriftseiere gjør er å la en regnskapsfører ta seg av alt innen regnskap, uten at en følger med på likviditet for eksempel. En bør tross alt også følge med på hva regnskapsfører tar seg betalt for å utføre regnskapet.

  Derfor varierer timeprisen mellom regnskapsførere

  Som nevnt i innledningen, så finnes det flere grunnlag for hvorfor timeprisen varierer mellom regnskapsførere. Først og fremst er den aller mest åpenbare grunnen naturligvis regnskapsførerens navn og rykte. Dersom ”alle” oppsøker en regnskapsfører, og de regnes som aller best, så tar de seg unektelig bedre betalt som en følge av etterspørselen.

  Dette betyr forøvrig ikke nødvendigvis at de faktisk er best, men det har en innvirkning på deres timepris. Videre vil erfaring og ekspertise være de to største grunnlagene for hvorfor en regnskapsfører tar seg mer betalt enn en annen. Et regnskapsbyrå som ansetter en person med flere års erfaring innen internasjonalt regnskap tar seg rett og slett mer betalt i timen.

  Dessuten avhenger det hele selvfølgelig av hva dine behov er. Ett aspekt er selvfølgelig hvor mange bilag du har som bedrift, men et annet er hvor komplekst ditt regnskap er, og hvorvidt du opererer i internasjonale markeder. Da kan det tross alt hende at din regnskapsfører må hente inn ekstern ekspertise, noe som øker prisen.

  Er timepris bedre enn fastpris?

  For deg som søker etter en rimelig timepris på regnskapsfører, så kan muligens alternativet fastpris være bedre. Det er fordi mange som søker en rimelig timepris er redd for at regnskapsfører skal bruke mer tid enn det en har budsjettert for. Da kommer fastpris inn som et mer håndfast alternativ, der en vet akkurat hvor mye regnskapet vil koste.

  Det er derimot mye mer vanlig med timepris blant regnskapsførere, slik at du neppe er garantert å finne en optimal kandidat blant de alternativene som tilbyr fastpris. Dermed er nok mest sannsynlig timepris bare noe du bør gå for, men med de mange ovennevnte rådene, så kan du i hvert fall kutte ned antall timer regnskapsfører bruker på oppdraget, og dermed også den totale prisen.

  Vi hjelper deg å finne rett regnskapsfører

  Få tilbud fra 3 lokale regnskapsførere. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  Oppsummering

  Den timepris regnskapsfører tar seg betalt avhenger av en rekke faktorer, og det er umulig å gi en enkel og universell timepris. Faktorer slik som hvor regnskapsfører holder til, da med tanke på lønn og leie for eksempel, så vel som regnskapsfører sin ansiennitet, erfaring, og ekspertise, spiller også en viktig rolle i hvilken timepris de tar. Les mer om generell pris for regnskapsførere her.

  Om du ønsker å senke den totale prisen på regnskapsfører, så er ditt beste alternativ å gjøre de enkle oppgavene som sortering på egenhånd. Dermed ender regnskapsfører kun opp med å gjøre det du faktisk trenger hjelp til. Skal du finne et estimat på hvor mye en regnskapsfører tar i timepris, så er en sammenligningsside det beste alternativer. Husk derimot at mange faktorer her spiller inn for sluttprisen.

  Ofte stilte spørsmål om regnskapsførere på timepris

  Meldingsboble
  Hva er vanlige tjenester som en regnskapsfører på timepris tilbyr?

  En regnskapsfører på timepris vil vanligvis tilby tjenester som inkluderer regnskapsføring, utarbeidelse av årsregnskap og skattemeldinger, samt økonomisk rådgivning.

  Meldingsboble
  Hvorfor bør jeg velge en regnskapsfører på timepris fremfor en fastpris?

  Å velge en regnskapsfører på timepris kan være mer fleksibelt og kostnadseffektivt for mindre bedrifter eller de som har et mindre regnskapsbehov. Det gir deg også muligheten til å betale for tjenester etter behov.

  Meldingsboble
  Hva skjer hvis regnskapsføreren bruker mer tid enn forventet på jobben?

  Hvis regnskapsføreren bruker mer tid enn forventet på jobben, vil timeprisen selvfølgelig øke. Det er viktig å diskutere dette på forhånd og sørge for å ha en klar forståelse av kostnadene og tjenestene som tilbys før du signerer en avtale.

  Meldingsboble
  Kan jeg forhandle prisen med en regnskapsfører på timepris?

  Det kan være mulig å forhandle prisen med en regnskapsfører på timepris, spesielt hvis du er en langvarig kunde eller har spesielle behov. Det er lurt å diskutere dette på forhånd og å sørge for å ha en klar forståelse av kostnadene og tjenestene som tilbys før du signerer en avtale.