Regnskapsfører til Visma eAccounting: Alt du trenger å vite

bilde

UKOMPLISERT: Visma eAccounting er et praktisk regnskapsprogram som passer for små og mellomstore bedrifter.

Sist oppdatert: 15. november 2023

  Visma er et populært regnskapssystem som brukes av mange norske bedrifter. Her kan du lære mer om hvordan du velger en sertifisert og autorisert regnskapsfører som kan Visma. Vi gir deg mange gode tips til hvordan du finner en kompetent og dyktig regnskapsfører til å hjelpe bedriften din.

  Hva er Visma?

  Visma tilbyr en rekke løsninger for regnskap og fakturering. Du kan velge mellom løsninger for store bedrifter med interne regnskapsførere og mindre bedrifter med eksterne regnskapsførere. Her tar vi for oss eAccounting, ettersom dette programmet er mest brukt av deg som trenger å leie inn en ekstern regnskapsfører.

  Ifølge Visma, er det over 1000 regnskapsførere som tilbyr hjelp via eAccounting. Programmet er intuitivt og smart, noe som gjør det enkelt for regnskapsførere å hjelpe små bedrifter og enkeltpersonsforetak. Det er dessuten veldig enkelt for selve bedriften å få hjelp, ettersom alt skjer på nett.

  Det spiller ingen rolle om bedriftseier sitter på hytten og jobber mens regnskapsføreren er på kontoret i Oslo. Dere er ikke avhengige av å være i nærheten av hverandre eller være på samme kontor. All informasjonsflyt og kommunikasjon kan skje inne i programmet.

  Hvorfor bruke Visma eAccounting

  Visma eAccounting er et praktisk regnskapsprogram som er tilrettelagt for små og mellomstore bedrifter. Dersom du ikke har en intern regnskapsfører, kan du bruke eAccounting til å samarbeide med eksterne regnskapsførere. Du får en rekke verktøy som er tilrettelagt for enkeltpersonsforetak og små bedrifter samlet i én løsning:

  • Regnskap
  • Fakturering
  • Bankintegrasjon
  • Lønn
  • Lager

  Det er enkelt å sende profesjonelle fakturaer, purrefaktura og inkasso med egne logoer. Du kan også opprette eFaktura og EHF. eAccounting kan også integreres med Vipps som betalingsløsning. Mobilappen gir deg tilgang til alt du trenger, uansett hvor du befinner deg.

  Bokføring og regnskap gjøres dessuten enklere med automatisk utfylling av MVA-melding. Du får varsler av hva som skal rapporteres til Altinn og når du må rapportere det. Du sender inn alt sammen med ett enkelt klikk.

  Samarbeid i Visma eAccounting

  Du kan få hjelp av autoriserte og sertifiserte regnskapsførere ved å bruke Visma eAccounting. Du kan invitere regnskapsføreren inn i programmet om du har eAccounting fra før. Hvis ikke, så kan regnskapsføreren hjelpe deg i gang. Du trenger dermed ikke å bruke krefter på å få regnskapsprogrammet i gang på egenhånd.

  eAccounting gjør det utrolig enkelt å samarbeide, selv om dere sitter på hver deres kant av landet. Dere har for eksempel muligheter til å sende meldinger til hverandre inne i programmet. Det betyr at informasjon ikke kommer på avveie. Du slipper å sende separate eposter utenom. Alt av informasjon vil være tilgjengelig for både deg og regnskapsfører inne i samme system. Du og regnskapsføreren har alltid tilgang til samme data og informasjon ved å bruke Visma eAccounting.

  Du kan velge å gjøre deler av regnskapet selv og sette vekk det du føler deg usikker på. Du kan for eksempel velge å skanne inn kvitteringer ved hjelp av mobilen, mens regnskapsføreren fører utgiftene inn i systemet for deg. Du trenger altså ikke å bruke tid og krefter på å sende over bilag til regnskapsfører. Det er selvsagt også mulig å overlate alt av arbeidet til regnskapsføreren.

  Hvorfor få hjelp av regnskapsfører til Visma

  Det er mulig å gjøre alt regnskapet selv når du bruker Visma eAccounting – men det betyr ikke nødvendigvis at du bør gjøre alt selv. Det er mange fordeler ved å sette vekk hele eller deler av jobben. Den største fordelen er at du overlater jobben til noen som virkelig kan den. Det kan fort bli dyrt om du registrerer noe feil eller slurver med MVA-meldingen.

  Typiske utfordringer for små bedrifter som skal gjøre regnskap selv er at bedriftens økonomi blandes sammen med privat økonomi. Regnskapsavslutning kan også være svært krevende uten regnskapsfører. Du må dessuten sørge for at du har alt på stell når det gjelder dokumentasjon. Mange velger derfor å få hjelp av regnskapsfører, selv om det kun er snakk om et lite enkeltpersonsforetak.

  En annen fordel ved å bruke regnskapsfører til å hjelpe med Visma er at du frigir verdifull tid. Du kan heller bruke tiden din på å bygge bedriften, noe som øker inntjening på sikt. Her er noen av funksjonene som gjør hverdagen enklere:

  • eAccounting kan integreres med banken
  • Opprett automatiske varslinger og kontroller
  • Integrer programmet med 1500 ulike løsninger

  Ikke minst, så kan en regnskapsfører hjelpe deg med å spare penger på skatten. Det er ikke alltid så lett å vite hva du kan trekke fra, så sant du ikke har god kompetanse på dette feltet. Regnskapsføreren kan dessuten gi deg gode råd om investeringer og økonomi generelt.

  Regnskapsføreren må være autorisert

  Du må velge en autorisert regnskapsfører når du skal finne noen til å hjelpe deg med eAccounting. Autorisasjon betyr at regnskapsføreren er godkjent av Finanstilsynet. Du kan føle deg trygg på at regnskapet gjøres på riktig måte og etter boken. Det skjer stadige endringer og oppdateringer i regnskapsbransjen som kan være vanskelig å følge med på uten autorisasjon.

  Du trenger imidlertid ikke å tenke på autorisasjon om du velger å la en av dine ansatte ta regnskapet i eAccounting. Krav om autorisasjon gjelder kun hvis du skal få hjelp utenfor bedriften. Det er imidlertid viktig at den ansatte har tid og tilgang til oppdatert og relevant informasjon for å kunne gjøre jobben på en tilfredsstillende måte.

  Regnskapsføreren bør ikke kun ha autorisasjon. Det er viktig at han eller hun kan dokumentere sine kunnskaper om eAccounting. Visma tilbyr kurs til regnskapsførere som ønsker å tilby hjelp med eAccounting til sine kunder. Vi anbefaler på det sterkeste at du velger en regnskapsfører som har alt av nødvendige kurser. Ellers kan du ikke føle deg trygg på at regnskapsføreren kan programmet fullt ut.

  Hvordan velge rett regnskapsfører

  Det er mange fordeler ved å få hjelp av en regnskapsfører til Visma – men hvordan velger du riktig person til jobben? Vi anbefaler at du ikke bare velger den første og beste du finner. Du bør heller ikke gå for den billigste uten å tenke deg om. Tenk over følgende punkter for å gjøre det enklere å finne riktig regnskapsfører:

  • Hvor mye kan bedriften internt? Hva skal dere gjøre, og hva skal regnskapsføreren gjøre? Hvilke mål har dere for samarbeidet?
  • Hvilken kompetanse har regnskapsføreren? Har han eller hun erfaring med din bransje? Kjenner vedkommende til spesifikke problemstillinger som er typisk for din kjernevirksomhet?
  • Hvor tilgjengelig bør regnskapsføreren være? Ønsker dere hjelp hver måned eller én gang i året?

  Du bør også be om referanser fra tidligere kunder, gjerne noen som har en lignende bedrift som deg. En kompetent og dyktig regnskapsfører har ingenting å skjule. Ikke vær redd for å ta kontakt direkte med andre kunder som regnskapsføreren har samarbeidet med. Spør dem gode spørsmål for å virkelig få en god forståelse om hvordan samarbeidet med regnskapsføreren egentlig er.

  Få tilbud fra regnskapsførere som kan Visma

  Den enkleste måten å finne en god regnskapsfører som kan Visma er å sette jobben ut på anbud. Fordelen ved å bruke en anbudsside er at du lar aktuelle regnskapsførere konkurrere om deg. Du står fritt til å velge hvem du vil eller ikke vil ha. Det kan være tidkrevende å gjøre alt selv. Du trenger bare å sende inn noen få opplysninger om dine behov. Deretter mottar du tre gratis og uforpliktende tilbud fra aktuelle regnskapsførere.