Regnskapsfører Moss: De 10 beste regnskapsførerne i 2023

En regnskapsfører er en real tallknuser som tar seg av ditt regnskap, slik at du kan fokusere på dine arbeidsoppgaver. Leter du derimot etter et regnskapsbyrå i Moss for eksempel, så kan det for en uerfaren person fort virke ganske så vanskelig å se et skille mellom de forskjellige byråene – simpelthen fordi en ikke vet hvilke kriterier en bør vurdere etter.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

BDO Moss

Google Icon

Ingen anmeldelser

BDO Moss holder til i et nytt lokale på Verket, og er ledende aktør i Østfold på rådgivnings- og revisjonstjenester. De tilbyr også regnskapsføring med høy kompetanse innenfor digitale løsninger.

 • Stiftet i 1995
 • 52 ansatte
 • Bernt Ankers gate 17, 1534 Moss
/5
/5
/5

Azets Moss

Google Icon

Ingen anmeldelser

Azets Moss sitt kontor ligger like ved Moss brannstasjon, og avdelingen bistår med; regnskapstjenester, IT-tjenester og hjelp innen HR og lønn. I tillegg har de også ekstra kjennskap til utenlandske selskaper.

 • Stiftet i 2009
 • 21 ansatte
 • Tykkemyr 1, 1597 Moss
/5
/5
/5

Regnskapsførern AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskapsførern AS finner man kort avstand fra Mosseporten kjøpesenter. De er opptatt av at hver kunde skal få god personlig oppfølging, og er en totalleverandør innenfor regnskapstjenester.

 • Stiftet i 2006
 • 4 ansatte
 • Solgaard skog 104, 1599 Moss
/5
/5
/5

Varna regnskapskontor SA

Google Icon

Ingen anmeldelser

Varna Regnskapskontor SA er på plass sentralt i sentrum, hvor de tilbyr tradisjonelle regnskapstjenester og rådgivning. Innenfor bransjer har de god erfaring på blant annet skog- og landbruksvirksomheter.

 • Stiftet i 1997
 • 4 ansatte
 • Kongens gate 20 A, 1530 Moss
/5
/5
/5

Saga Services Regnskapssentralen AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Saga Services Regnskapssentralen har lang erfaring og stiller høye krav til deres ansatte når det gjelder kompetanse, kvalitet og fleksibilitet. De har som mål å være en ledene aktør i bransjen med gode resultater.

 • Stiftet i 1961
 • 23 ansatte
 • Lerke bod, Kongens gate 3, 1530 Moss
/5
/5
/5

Omega Accounting AS Moss

Google Icon

Ingen anmeldelser

Omega Accounting AS har kontor rett ved Moss sentrum. De fokuserer på fremtidens digitale løsninger, og er samarbeidspartner med Uni Micro, et effektivt og komplett regnskapssystem.

 • Stiftet i 2014
 • 7 ansatte
 • Værftsgata 7, 1511 Moss
/5
/5
/5

Karat Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Karat Regnskap AS sitt kontor ligger like ved Krapfoss bru, litt utenfor Moss sentrum. Erfaringen deres strekker seg tilbake til 2013, og de tilbyr blant annet tjenester innen regnskap og bokføring.

 • Stiftet i 2013
 • 3 ansatte
 • Vålerveien 49, 1597 Moss
/5
/5
/5

Moss Revisjonskontor AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Moss Revisjonskontor AS holder til sentralt i Moss sentrum. De har høy kompetanse på både revisjon og regnskap, og tilbyr en rekke tjenester innenfor begge områdene.

 • Stiftet i 2008
 • 10 ansatte
 • Fossen 20, 1530 Moss
/5
/5
/5

ADM AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

ADM AS har kontor sentralt i Moss, og leverer tjenester av et bredt spekter innenfor økonomi og regnskap. Kundebasen deres strekker seg i hovedsak over hele Østlandet.

 • Stiftet i 1988
 • 7 ansatte
 • Løkkegata 21, 1532 Moss
/5
/5
/5

Moss Regnskap & Bedriftsrådgivning

Google Icon

Ingen anmeldelser

Moss Regnskap & Bedriftsrådgivning AS har kontor ved Årvollskogen, som huser 2 ansatte. De har høy kunnskap på samtlige bedriftsøkonomiske områder, med fokus på moderne løsninger.

 • Stiftet i 2017
 • 2 ansatte
 • Årvollskogen 103, 1529 Moss
/5
/5
/5

Du trenger derimot ikke å ha omfattende kunnskap om regnskap for å finne og velge en regnskapsfører. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvilke kriterier du bør basere din vurdering på, hva et regnskap egentlig er, og hvor du kan finne et dyktig regnskapskontor!

Kjennetegn på godt regnskapsbyrå

Det å føre et regnskap er så mye mer enn å bare føre inntekter og utgifter for å komme frem til underskudd eller overskudd. Leter du etter en god regnskapsfører kan du være garantert at samtlige byråer vil virke meget like fra utsiden. Ser du derimot nærmere på deres kvalifikasjoner, så forstår du fort hvor forskjellige disse faktisk er.

Blant de viktigste faktorene er det å ha en tjeneste i nærheten av deg. Det er fordi du på denne måten kan møtes regelmessig og diskutere regnskapet. Derfor bør du se etter et regnskapsbyrå i Moss først og fremst. Utover dette finnes derimot også mange andre kriterier som er viktige å få med seg.

Nesten minst like viktig som lokasjon er regnskapsbyråets kvalifikasjoner. Dette kan derimot være vanskelig for en gjennomsnittlig person å forstå seg på, spesielt når enhver regnskapsfører i Moss sitter på den samme autoriseringen fra Finanstilsynet. Det finnes derimot et par andre områder for kvalifikasjoner som det kan lønne seg å se på.

Det viktigste blant disse områdene er hvorvidt regnskapsbyrået kjenner godt nok til din bransje. Å kjenne til din bransje vil gjøre arbeidet til byrået enklere, og du vil få et bedre resultat ut av prosessen. Denne erfaringen er spesielt viktig for byrået å ha dersom din bedrift eller din bransje opererer under helt spesifikke retningslinjer.

Internasjonal erfaring kan også være helt essensielt dersom din bedrift bedriver business i utlandet. Dette kan fort være enda mer komplisert enn bedriftens eller bransjens interne problemstillinger. Når du søker et regnskapskontor i Moss, vær derfor sikker på at du stiller spørsmål knyttet til deres erfaring med internasjonalt regnskap.

Derfor er regnskap viktig

Sett bort i fra det åpenbare svaret at alle aksjeselskap er regnskapspliktige, så finnes det mange grunner til at føring av regnskap er viktig. Selv de enkeltmannsforetakene som ikke trenger å føre regnskap velger ofte å gjøre dette – nettopp fordi regnskapet er et så nyttig verktøy.

De fleste bedrifter setter tross alt opp et budsjett før året starter, og ved hjelp av regnskapet kan en etter endt regnskapsår se hvor godt en fulgte budsjettet. Kanskje kan en identifisere områder der en kan kutte kostnader, og muligens ser en at en solgte flere ganger mer enn hva som var forventet.

Videre er det et viktig punkt at et regnskap også fungerer som en presentasjon av den finansielle situasjonen i en bedrift. Dersom en bedrift for eksempel skal selges, eller man kanskje bare søker etter nye investorer, så er det liten tvil om at nøkkeltallene i regnskapet er effektive for å argumentere for hvorfor akkurat din bedrift er et godt objekt for investeringer.

Hva innebærer egentlig regnskapsføring?

I det å føre inntekter og utgifter, så er det liten tvil om at den største oppgaven ved å være regnskapsfører er å registrere bilag i systemet. For enhver regnskapsfører i Moss flommer det inn med bilag. Se bare for deg hvor mange bilag en nettbutikk for eksempel hopes opp med over et helt regnskapsår!

Regnskapsføring er derimot langt mer enn føring av fakturaer og kvitteringer som går inn og ut av en bedrift. Blant annet tar et regnskapskontor i Moss mange oppgaver innenfor det å sørge for at MVA er betalt. Disse 6 årlige fristene kan være kjedelige for grundere å følge, og derfor er det optimalt om en regnskapsfører kan ta seg av både utfylling og leveranse.

Dessuten driver veldig mange regnskapsførere også med lønnskjøring. Det vil si, de regner ut grunnlønn, skattetrekk, feriepenger, arbeidsgiveravgift, pensjon, trygdeavgift, og alle de områdene som kan få selv en erfaren person i næringslivet til å bli helt gal! Det er mye å tenke på her, men ved hjelp av et regnskapskontor kan du få unna oppgaven bekymringsfritt.

Allikevel kan det lønne seg å involvere seg noe i regnskapsføringen. Mange velger å ta enten MVA-oppgaven eller lønnskjøring selv. Noen velger også å føre noe regnskap på egenhånd, mens en heller ber en regnskapsfører om å se over. I det minste bør du, for å spare penger, sortere og organisere bilag på egenhånd!

Tips til hvor du kan lete

Skal du lete etter en regnskapsfører i Moss, så finnes det mange kanaler å lete gjennom. De fleste velger å spørre om referanser fra bekjente, mens mange også søker i vei etter begreper som ”regnskapskontor nær meg”. Allikevel er ingen av disse alternativene de beste, selv om de kan fungere i tilfeller. Moss er også nærme Oslo, slik at du også kan benytte deg av regnskapsførere i Oslo.

Det beste alternativet for å finne en optimal regnskapsfører i Moss er nemlig å finne en sammenligningsside for regnskapsbyråer. Her kan du nemlig slippe den lange letejakten mellom mange forskjellige byråer. I stedet innskrenker sammenligningssiden dine alternativer til en håndfull forskjellige aktører – og fra denne oversikten kan du starte ditt research.

Oppsummering

Før du bestemmer deg for et regnskapsbyrå er det behjelpelig å sette seg inn i akkurat hva de driver med. Når du tross alt skal overlate dine finanser til et byrå, så er det lurt å forstå seg på hvordan regnskapet er satt sammen, hvordan MVA-oppgaver fungerer, og hvordan lønn utbetales.

Når du først har en forståelse og en respekt for systemet, så kan du begynne å se deg om etter en regnskapsfører i Moss. Det beste tipset er å starte din letejakt på en sammenligningsside, for deretter å innskrenke alternativene ytterligere herfra. Lykke til med å finne din neste regnskapsfører. Fyll ut skjemaet på vår side for å bli kontaktet av 3 regnskapsførere, helt uforpliktende.