Regnskapsfører til PowerOffice: En komplett guide

bilde

LETT Å DELEGERE: PowerOffice kan brukes av både regnskapsbyrået ditt og deg selv, noe som gjør det enkelt for deg å sette bort de delene av regnskapet du ikke er trygg på selv til regnskapsføreren din.

Sist oppdatert: 15. november 2023

  Ser du etter en dyktig regnskapsfører som kan PowerOffice? Her får du full informasjon om nettopp dette. Les videre for å lære mer om hvordan du velger rett person for jobben. Vi viser deg også hvordan du samarbeider med regnskapsfører i PowerOffice for å gjøre regnskapet så enkelt som mulig.

  Hva er PowerOffice?

  PowerOffice er et regnskapssystem som forenkler hverdagen til små og store bedrifter. Vi har valgt å fokusere på PowerOffice Go her i denne artikkelen. Dette er et system som er utviklet spesifikt for bedrifter. PowerOffice tilbyr også Win Quality, men dette er et system for regnskapsbyråer og interne regnskapsavdelinger.

  Dersom du ønsker å samarbeide med et byrå som bruker PowerOffice, er sjansene dermed store for at de bruker Win Quality. Det er mange fordeler ved dette. PowerOffice Win gjør det enkelt å samarbeide om regnskaps- og revisjonsarbeidet.

  PowerOffice Go er imidlertid et populært regnskapssystem for både bedrifter og regnskapsførere som hjelper bedriftene. Systemet gir deg full kontroll over økonomien med alle funksjoner som du måtte ha bruk for. Det er svært enkelt i bruk og kan integreres med mange andre løsninger for å spare deg for tid og penger.

  Hvorfor bruke PowerOffice Go

  Alt som er mulig å automatisere er automatisert med PowerOffice Go. Det kan gjøre hverdagen din betydelig mye enklere. Du kan for eksempel betale regninger inne i systemet, slik at alt oppdateres og registreres automatisk. Det er dermed ikke behov for å bytte mellom systemer. PowerOffice Go har en rekke praktiske funksjoner, for eksempel:

  • Lønn
  • Faktura
  • Regnskap
  • Timeføring
  • Reiseregning

  Noe av det beste med PowerOffice er at du kun trenger en datamaskin, mobil, nettbrett og tilgang til internett for å bruke det. Det gjør det også enklere å samarbeide med en regnskapsfører. Dere trenger ikke å sitte på samme kontor, og dere kan samarbeide fritt på tvers av landet. Kommunikasjonen foregår inne i programmet, og alle brukere har tilgang til nødvendig data og informasjon.

  Dere kan også kommunisere utenfor systemet ved behov, for eksempel epost eller telefon. En annen praktisk funksjon som forenkler samarbeidet, er muligheten til å dele skjerm. Dette kan være spesielt praktisk når regnskapsføreren skal vise deg hvordan du gjør noe eller når du står fast på enkelte punkter og trenger hjelp.

  Hvorfor bruke regnskapsfører med PowerOffice

  Du kan velge å utføre deler av regnskapet som du føler deg trygg på eller sette vekk alt av arbeidet. Det er mange fordeler med å få hjelp av regnskapsfører – bare fordi du kan gjøre noe selv, betyr ikke automatisk at det er smart å gjøre det selv. PowerOffice gjør det mulig for deg å delegere ansvar og oppgaver på en enkel og oversiktlig måte.

  Et eksempel på dette er at du kan la regnskapsføreren ta seg av regnskap og bokføring, mens du fører timer og fakturerer kunder. Du kan også laste opp alt av reiseregninger, og deretter kan regnskapsføreren registrere dem for deg. Du kan også overlate alt av lønn til regnskapsføreren din.

  Spar penger ved å sette vekk regnskapet

  Tid er penger sies det, og det er sant når du driver egen bedrift. Tiden du sparer på å gjøre regnskap og bruke krefter på å finne ut av ting utenfor ditt kompetansefelt kan være stor. Du kan øke bunnlinjen betydelig ved å bruke tiden på noe som er verdifullt for din bedrift. En regnskapsfører vil dessuten kunne rådføre deg om hvilke investeringer og valg som er økonomisk gunstig for deg.

  Ikke minst, så kan det være kostbart å rote med MVA, skatt og dokumentasjon. Du kan føle deg trygg på at alt foregår riktig når du samarbeider med en regnskapsfører inne i PowerOffice Go. Du kan når som helst chatte med regnskapsføreren inne i systemet om du står fast på noe. Du trenger derfor ikke å sløse vekk krefter på å finne ut av kompliserte regnskapsspørsmål selv.

  Få hjelp av regnskapsfører til å sette opp PowerOffice

  En annen måte regnskapsføreren kan hjelpe deg på er ved å sette opp PowerOffice for deg. La oss si at du har bestemt deg for å begynne å bruke PowerOffice. Det er imidlertid ikke bare å få et brukernavn og passord for å starte. Det er mange spørsmål som du må ta hensyn til, deriblant:

  • Hvordan kommer du i gang?
  • Hvordan importerer du data?
  • Hvilke kontoer er riktig for din bedrift?
  • Hva har du egentlig bruk for?
  • Hvordan setter du opp bankintegrasjon med KID?
  • Hvilke andre systemer bør integreres med PowerOffice?

  Det kan være ganske overveldende å få ut alle opplysninger fra det gamle systemet og sette det opp riktig i PowerOffice. Erfarne regnskapsførere som kan PowerOffice har gjort dette mange ganger før. De kan sette opp alt på dine vegne på en rask og effektiv måte. Du slipper å rote rundt på egenhånd. Regnskapsføreren får alt på plass, slik at du kan begynne å bruke et system som er tilrettelagt for din bedrift.

  Hvordan finne en regnskapsfører som kan PowerOffice

  Det er mange fordeler ved å samarbeide med en regnskapsfører som kan PowerOffice – men hvordan finner du rett person til jobben? Det er viktig at du bruker litt tid på å finne en autorisert regnskapsfører med dokumenterbare kunnskaper om PowerOffice.

  For eksempel, PowerOffice tilbyr kurs til regnskapsførere. Du kan føle deg trygg på at personer med riktige kurs har full innsikt og kunnskap om programmet. Dette er helt uunnværlig for at regnskapet skal registreres og føres på riktig måte. Du bør derfor forsikre deg om at vedkommende har riktig kompetanse.

  Regnskapsføreren bør også ha kjennskap til din bransje. Svært mange bransjer har spesifikke krav og egne behov. Velg derfor en regnskapsfører som har hatt kunder med lignende bedrift som deg tidligere. Be gjerne om referanser for å være sikker på at regnskapsføreren både er faglig dyktig og flink til å kommunisere.

  Autorisasjon er også nødvendig. Finanstilsynet autoriserer regnskapsførere for at alt skal gå for seg etter lover og regler. Det er et kvalitetsstempel som du bør se etter – velg aldri en regnskapsfører som ikke er autorisert, ellers risikerer du at regnskapet ditt blir helt feil. Dette gjelder imidlertid kun når du skal hyre inn en regnskapsfører. Du eller en ansatt kan bruke PowerOffice, uten å søke om autorisasjon.

  Bruk en anbudsside for å finne regnskapsfører

  Det enkleste er å legge hele jobben ut på anbud. Du trenger bare å sende inn noen opplysninger om bedriften din og behovene dine. Vær tydelig på at du vil ha en regnskapsfører som kan PowerOffice. Deretter blir du kontaktet av egnede regnskapsførere som har riktig erfaring og kunnskap.

  Pris har ikke alt å si når du skal velge regnskapsfører – kvalitet bør komme i første rekke. Du kan allikevel spare litt penger ved å sammenligne forskjellige tilbud. Du bør være litt kritisk, dersom en regnskapsfører gir et tilbud som ligger langt under de andre sine tilbud. Vi anbefaler at du spør dem hvorfor og sjekker hva som egentlig er inkludert i prisen.

  Tilbudene er uforpliktende, og det koster ingenting. Du står helt fritt til å takke ja til en av dem eller nei til alle. Vi anbefaler imidlertid at du tar en prat med alle regnskapsførerne og stiller dem masse gode spørsmål. Å finne en god regnskapsfører er en såpass viktig jobb at det lønner seg å bruke litt tid på det.

  Få svar på vanlige spørsmål om regnskapsførere som bruker PowerOffice

  Meldingsboble
  Hva slags informasjon trenger regnskapsføreren for å bruke PowerOffice?

  Regnskapsføreren trenger tilgang til PowerOffice for å kunne bokføre inne i systemet. Du bør velge en regnskapsfører som kan programvaren godt. Regnskapsfører vil dermed kunne hjelpe deg med å sette opp regnskapsprogrammet, dersom du føler deg usikker.

  Meldingsboble
  Hva slags funksjoner har regnskapsføreren tilgjengelig i PowerOffice?

  Regnskapsføreren har full tilgang til alle funksjonene i PowerOffice. Du bestemmer selv hvor mye regnskapsføreren skal gjøre og hva du eventuelt ønsker å gjøre selv.

  Meldingsboble
  Hva slags fordeler er det ved å et skybasert regnskapsprogram som PowerOffice?

  Du kan til enhver tid se hva som skjer i bedriften din, det er enkelt å sette opp regnskapet og du slipper å installere noe programvare siden PowerOffice er skybasert. I tillegg er programmet sikkert og trygt.

  Meldingsboble
  Hvor mye koster PowerOffice Go?

  Regnskapsprogrammet koster fra 275 kr per måned og opp, avhengig av hvilket abonnement du velger. Hvilket abonnement som er best avhenger av bedriftens størrelse og behov. PowerOffice kan tilpasses din bedrift, slik at du slipper å betale for funksjoner som du ikke har bruk for.

  Meldingsboble
  Er det noen andre kostnader forbundet med å bruke PowerOffice?

  Nei, det er ikke noen andre kostnader forbundet med å bruke PowerOffice. Du har ingen bindingstid og det finnes ingen skjulte kostnader. Noen regnskapsførere ønsker at du betaler for regnskapsprogrammet selv og andre inkluderer dette i prisen.

  Meldingsboble
  Er det noen fordeler ved å velge PowerOffice som regnskapsprogram?

  Ja, det er mange fordeler ved å velge PowerOffice som regnskapsprogram. Programmet er enkelt og brukervennlig, svært sikkert og tjenesten kan tilpasses din bedrift.  I tillegg kan du velge blant mange utvidelser for å optimalisere arbeidsflyten ytterligere.