Regnskapsfører Arendal: De 10 beste regnskapsførerne i 2023

Leter du etter en regnskapsfører i Arendal for din bedrift? Det kan være en utfordring, og mange har spørsmål innenfor denne disiplinen. Det kanskje mest åpenbare spørsmålet er først og fremst hvem som faktisk må føre regnskap? Mange lurer også på om de kan gjøre regnskapet selv.

FÅ 3 TILBUD
Om vår vurdering

Regnskapssentralen AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskapssentralen AS sine lokaler ligger på His, 5 minutter unna Arendal. Herifra hjelper de små og mellomstore bedrifter, samt selvstendig næringsdrivende og landbruksytere med alt av regnskapsoppgaver.

 • Stiftet i 1986
 • 5 ansatte
 • Vikaveien 29, 4817 His
/5
/5
/5

Sparebank1 SR-Bank Forretningspartner AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Agder Økonomi AS har blitt en del av Sparebank 1 SR-Bank og ForretningsPartner AS og er med det en totalleverandør innenfor økonomi og regnskapstjenester i Grimstad.

 • Stiftet i 2011
 • Bark Silas vei 5, 4876 Grimstad
/5
/5
/5

Hjelp Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Hjelp Regnskap AS har lokaler i Arendal sentrum. De har spesialisert seg på å hjelpe deg med akkurat det du trenger slik at regnskapet ikke trenger å koste mer enn nødvendig.

 • Stiftet i 2017
 • 3 ansatte
 • Kystveien 2, 4841 Arendal
/5
/5
/5

Ausland & Bratlid AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Ausland & Bratlid AS er en statsautorisert revisor med solid erfaring og holder til like utenfor Arendal sentrum. Bedriften hjelper for det meste små- og mellomstore bedrifter med mangeartige regnskapsoppgaver.

 • Stiftet i 2007
 • 2 ansatte
 • Kystveien 40, 4841 Arendal
/5
/5
/5

Økonomisk Rådgivning AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Økonomisk Rådgivning AS har spesialisert seg innenfor alle typer økonomisk rådgivning i land- og skogbruk i Agderfylkene og i Telemark. Blant tjenestene finner man bistand til eierskifte, taksering, regnskapsføring og samarbeidstiltak.

 • Stiftet i 2000
 • 5 ansatte
 • Skrubbedalsveien 5, 4848 Arendal
/5
/5
/5

Accountor Arendal AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Accountor Arendal AS er en lokal regnskapsfører som leverer alt av regnskapstjenester for små og store firmaer med skreddersydde tjenester og økonomisk rådgivning tilpasset dine bedriftsbehov.

 • Stiftet i 2008
 • 8 ansatte
 • Strømsbusletta 9, 4847 Arendal
/5
/5
/5

Landbø Regnskap AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Landbø Regnskap AS har sine kontorer ved bryggekanten nær Arendal sentrum og har et vidt spekter av forskjellige kunder hovedsaklig innenfor Agder. De hjelper med alle ledd innen regnskap og videreutvikling.

 • Stiftet i 2012
 • 20 ansatte
 • Kystveien 40, 4841 Arendal
/5
/5
/5

Bedøk AS

Google Icon

Ingen anmeldelser

Bedøk AS sin avdeling i Arendal tilbyr sine kunder effektive regnskapsløsninger og økonomiske tjenester basert på deres egne behov, i tillegg til bistand til stiftelse og etablering og økonomisk rådgivning.

 • Stiftet i 2006
 • 16 ansatte
 • Myreneveien 26C, 4847 Arendal
/5
/5
/5

Regnskapstjenester Sør SA

Google Icon

Ingen anmeldelser

Regnskapstjenester Sør SA holder til utenfor Arendal og er en regnskapsfører som har spesialisert seg på selvstendig næringsdrivende innen jord- og skogbruk, i tillegg til småbedrifter.

 • Stiftet i 1954
 • 7 ansatte
 • Skrubbedalsveien 5, 4848 Arendal
/5
/5
/5

Det beste alternativet, som vi skal utforske i denne artikkelen, er nok å velge et regnskapsbyrå som virkelig vet hva de gjør. Vi hjelper deg dog i denne artikkelen med finne det riktige byrået gjennom de beste kanalene. Les videre for hjelp til å finne din neste regnskapsfører!

Hvem må føre regnskap?

I Norge er det to konseptet innenfor regnskap som en skal være obs på. Alle bedrifter er bokføringspliktige, som betyr at en til en viss grad må føre transaksjoner og kunne vise frem tall og notater til myndighetene. Alle aksjeselskap er derimot også regnskapspliktige, noe som betyr at en må levere årsregnskap.

Det er vanligvis kun enkeltmannsforetak som omsetter for under 50,000kr årlig som ikke trenger å levere regnskap, slik at sannsynligheten er høy for at du som driver en bedrift er nødt til å fokusere på regnskapet. Men selv om du skulle være blant de som ikke er pålagt å føre regnskap, så kan det fortsatt være fordeler knyttet til å føre ett.

Et regnskap er nemlig mer enn bare en lovpålagt sak. Faktisk bruker de aller fleste bedrifter regnskapet internt for å holde orden på hvordan bedriften gjorde det rent økonomisk i året som var, da spesielt i henhold til budsjettene som ble satt på starten av året. Det er slikt sett et godt og grundig dokument som viser bedriftens finansielle situasjon.

Dermed kan det også brukes når du leter etter investorer eller kanskje vil selge hele din drift. Her kan du nemlig vise til regnskapet ditt, fra et regnskapsbyrå i Arendal, som et offisielt og troverdig dokument. Nøkkeltall slik som inntekter, utgifter, overskudd/underskudd, og driftsresultat finnes blant annet her, slik at investorer og kjøpere enkelt kan fatte en avgjørelse.

Trenger jeg autorisert regnskapsfører?

Du trenger ikke være autorisert regnskapsfører for å gjøre ditt eget regnskap. Faktisk trenger du ingen utdannelse i det hele tatt! Allikevel kan mye sies om hvor viktig en autorisasjon er for et godt utfall, og det er nettopp derfor alle som skal gjøre regnskap for andre bedrifter også må ha en autorisasjon.

Reiser du til et regnskapskontor i Arendal for eksempel har du nemlig ikke noe valg om hvorvidt du skal bruke en autorisert regnskapsfører eller ei – samtlige her er nemlig autoriserte. Dette innebærer at de har gått gjennom både utdanning og praksis, samt blitt godkjent av Finanstilsynet.

Utdanningen her er på minimum en Bachelor i Økonomi og Administrasjon, selv om mange også velger å gå for en Master slik at de har mer tyngde innenfor sitt fag. Uansett vil du være sikret at de som behandler ditt regnskap har en god akademisk bakgrunn, da med minimum en Bachelor-grad innenfor sitt felt.

Du kan også forøvrig være helt sikker på at en regnskapsfører i Arendal har hatt minst 2 år med praksis i et regnskapsbyrå. Dette er det andre kravet som fullfører en ganske så krevende prosess med det å bli en regnskapsfører. Det er derimot bare positivt for deg at dette er en krevende prosess, da det betyr bedre vilkår for deg.

Slik finner du regnskapsbyrå

Selv om samtlige regnskapskontor i Arendal altså er fylt med regnskapsførere som har gode grader og erfaring fra bransjen, så er det ikke bare enkelt å finne riktig regnskapsbyrå for din bedrift. Ethvert regnskapsbyrå vil hevde at de er det beste alternativet i landet, men hvordan luker du mest effektivt ut de beste her?

Det hele bør starte med at en sier adjø til tradisjonelle virkemidler slik som å for eksempel spørre om referanser fra familie, venner, og andre bekjente. Dette er på bakgrunn av det faktum at en regnskapsfører i Arendal helt sikkert har vært flink med dine bekjente, men at deres situasjon kan ha vært helt annerledes.

Videre er det heller ikke lurt å for eksempel benytte Google for å søke etter ”regnskapsbyrå nær meg” eller lignende fraser. Selv om du her vil få opp mange gode alternativer, så er det ingen automatikk i at de som investerer mest penger i søkemotorene er best i sitt marked. Faktisk kan det hende at de beste ikke engang dukker opp hos deg!

Den beste måten å finne et godt regnskapskontor i Arendal på er å benytte seg av sammenligningssider. Disse sidene sammenligner diverse tjenester i samfunnet, slik at en kan se et utvalg av de beste aktørene. Dette er helt gratis, og lar deg luke ut en liste med de beste alternativene. Deretter er det opp til deg å rangere på faktorer som er viktige for deg.

Velg riktig byrå for ditt firma

Oversikten du får av en sammenligningsside er nemlig kun basert på hvem som er best generelt sett. Du må nemlig også inkludere dine kriterier for å sørge for at du oppnår best mulig resultat. Her er det mange kriterier å ta av, men erfaring med din type bedrift, internasjonalt tyngde, og ikke minst pris er alle viktige å tenke på.

Dersom et regnskapsbyrå i Arendal har jobbet med en bedrift som ligner på din, så er dette sannsynligvis en god match. Det gjelder også dersom du finner et regnskapsbyrå som har internasjonal erfaring om du enten driver internasjonalt eller planlegger dette i fremtiden. Uansett bør du også dog være noe obs på prisen, spesielt dersom du er et nytt firma.

Oppsummering

Leter du etter en regnskapsfører i Arendal, så er du bortskjemt med gode alternativer. Det er derimot ikke alltid like lett å finne frem til de beste alternativene, på lik linje med det som er tilfellet i mange andre norske byer.

Bruk derfor en sammenligningsside for å få en god oversikt over markedet. Ut i fra denne listen kan du videre sile ut basert på erfaringer og kostnader, før du velger din regnskapsfører. Fyll ut skjemaet på vår side og bli kontaktet av forskjellige regnskapsførere, helt gratis og uforpliktende.