Regnskapsfører til Fiken: Alt du trenger å vite

bilde

TIDKREVENDE: En kan også benytte seg av regnskapsprogrammer på nett, men disse er som oftest svært tidkrevende i forhold til en regnskapsfører.

Sist oppdatert: 15. november 2023

  Fiken ble stiftet i 2014 og har siden den gang hatt en enorm vekst. De har per juni 2020 over 35.000 brukere. Fiken er utviklet for mindre selskaper for å gjøre det å føre regnskap enklere. Det er for eksempel en rekke tekniske begreper som kan gjøre det vanskelig å føre inn riktig i regnskapet. Fiken har da for eksempel byttet ut begrepene kredit og debet med kjøp og salg. 

  De har også funksjoner som for eksempel skanning av kvittering slik at all nødvendig informasjon blir ført inn automatisk. Du får også varsler hver gang det er en frist på for eksempel mva-oppgave. Disse funksjonene og mye mer har gjort fiken til et populært regnskapssystem for mindre bedrifter og enkeltpersonforetak. 

  Kan jeg bruke regnskapsfører med Fiken? 

  Da Fiken var helt nytt, var det nesten umulig å finne en regnskapsfører som kunne hjelpe deg. De fleste holdt seg kun til andre systemer som for eksempel Visma. Dette er heldigvis ikke tilfellet nå lenger, og i dag er det ikke noe problem å finne en regnskapsfører som kan bistå deg som bruker Fiken. Det som er positivt med å finne en regnskapsfører som kan Fiken, er at disse som regel er veldig fleksible. Noen trenger kanskje veldig mye bistand, mens andre trenger mindre. 

  Med regnskapsførertilbud kan du helt gratis og uforpliktende motta og sammenligne tre forskjellige tilbud fra regnskapsførere som kan Fiken. Det er ikke uten grunn at Fiken har blitt såpass populært de siste årene, da det er en enklere løsning enn klassiske måter. Det gjør også at man slipper å måtte lene seg på en regnskapsfører i like stor grad som tidligere. 

  Forskjellige avtaler med regnskapsfører ved bruk av Fiken

  Det er som nevnt vanlig med en avtale som er tilpasset dine behov når du bruker Fiken. Her blir det skilt mellom en rådgivningsavtale og en oppdragsavtale. Når du inngår en rådgivningsavtale kan du kontakte regnskapsfører ved behov. Dette er kanskje det som er mest vanlig når du bruker Fiken, da du ikke har behov for like mye hjelp som når du fører regnskap på den klassiske måten. Fordelen med Fiken er at alt er elektronisk, noe som gir deg bedre oversikt. Du får også all informasjon oppdatert, slik at du til enhver tid har full oversikt. 

  Du kan også inngå en oppdragsavtale. Da vil din regnskapsfører registrere seg som akkurat dette i Altinn og ha fullt ansvar for ditt regnskap. Dersom du for eksempel ikke har tid til å føre regnskapet selv er dette mer gunstig. Det er også noen som ikke føler seg helt trygge på å føre regnskap selv. Det er tross alt noe som krever flere års utdanning. 

  Fordeler med Fiken

  Som med alle andre regnskapssystemer finnes det både fordeler og ulemper med Fiken. Mange ser på Fiken som et program som gjør regnskap enkelt og effektivt. Dette er selvfølgelig noe som er svært positivt. Mange synes også det er en fordel at alt er digitalt, da dette gjør det lettere å holde oversikt. Du har for eksempel alltid oppdatert informasjon om ditt regnskap i Fiken. Dette vil si at dersom du ønsker å sjekke ut noe raskt, slipper du å ringe eller sende e-post til din regnskapsfører. Det at du kan skanne inn kvitteringer gjør også at det er mye lettere å holde orden på alt, istedenfor å spare på kvitteringer fysisk. 

  Noe som også er veldig positivt med Fiken er at det er veldig billig. De fleste betaler kun 159 kroner i måneden, som er en brøkdel av timeprisen til en regnskapsfører. Det er dog noen tillegg i prisen dersom du ønsker ekstra funksjoner som blant annet å kjøre ut lønn eller fakturere med KID. Men selv om du har behov for noen tilleggsfunksjoner, er Fiken fortsatt et billigere alternativ enn å gi alt arbeidet til en regnskapsfører. Det er fortsatt anbefalt å i det minste ha en rådgivningsavtale, da regnskap er noe man burde ta seriøst og sørge for at alt er slik som det skal være. 

  Fiken er også kjent for sin utmerkede kundeservice. Det slik at ingen systemer er perfekte, og av og til trenger man litt ekstra hjelp. Du vil alltid få rask hjelp med fra kundeservicen til Fiken. 

  Ulemper med Fiken 

  Det å føre regnskapet helt selv er noe som kan gjøres, men er noe som i de fleste tilfeller er svært vanskelig. Selv om Fiken gjør alt fra fakturering til innbetalinger enkelt, er det lurt å få hjelp av en regnskapsfører. Dersom du har et lite selskap eller et enkeltpersonforetak er Fiken et godt alternativ for deg. 

  Vi anbefaler allikevel at du har en regnskapsfører som kan gi deg bistand når du trenger det. Du kan for eksempel ha en regnskapsfører som ser over alt et par ganger i året og ved spesielle behov. Når årsregnskapet skal leveres inn er det på den andre siden anbefalt at du får hjelp av en regnskapsfører. 

  Det at vi anbefaler at du benytter en regnskapsfører til det viktigste rundt regnskapet er ikke en direkte ulempe med Fiken, men vår erfaring er at mange tror at dette er et program som lar deg slippe å bruke regnskapsfører. Men selv om Fiken gjør at man trenger mye mindre bistand fra regnskapsfører enn tidligere, er det fortsatt ikke slik at man kan droppe å benytte seg av en regnskapsfører, hvertfall ikke enda. 

  Oppsummering 

  Fiken er et regnskapssystem som er et godt alternativ dersom du har et lite AS eller et enkeltpersonsforetak. Det er enkel måte å holde kontroll over regnskapet ditt, i tillegg til at du slipper å holde på for eksempel kvitteringer fysisk. Vi anbefaler at du bruker en regnskapsfører i tillegg til Fiken, enten du har en rådgivningsavtale eller en oppdragsavtale. Dette vil åpenbart variere etter dine personlige behov. Det finnes en rekke forskjellige regnskapsførere som kan bistå deg som bruker Fiken. Du kan bruke vår tjeneste for å motta tre forskjellige tilbud helt gratis og uforpliktende. Enkelt velg hva slags selskapsform du har og skriv kort om dine behov. Du blir så kontaktet av tre regnskapsførere som kan bistå deg som bruker Fiken basert på dine behov.

  Få svar på ofte stilte spørsmål om regnskapsførere som kan fiken

  Meldingsboble
  Hva er Fiken, og hvorfor er det en fordel å ha en regnskapsfører som kan bruke Fiken?

  Fiken er et norsk regnskapsprogram som gir bedrifter mulighet til å føre regnskapet enkelt og effektivt. Det er en fordel å ha en regnskapsfører som kan bruke Fiken fordi det kan gi bedriften bedre oversikt over økonomien og enklere tilgang til viktig informasjon.

  Meldingsboble
  Hvilke funksjoner tilbyr Fiken som andre regnskapsprogrammer ikke har?

  Fiken tilbyr funksjoner som fakturering, føring av regnskapet, integrasjon med banktjenester og skatteberegning, samt enkel tilgang til rapporter og statistikk. Fiken har også en brukervennlig plattform og er tilgjengelig på både mobil og desktop.

  Meldingsboble
  Hvorfor bør jeg velge en regnskapsfører som kan bruke Fiken?

  En regnskapsfører som kan bruke Fiken vil kunne hjelpe deg med å holde regnskapet oppdatert og gi deg bedre oversikt over økonomien din. Fiken kan også hjelpe deg med å spare tid og penger på regnskapsarbeidet.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg finne en regnskapsfører som kan bruke Fiken?

  Du kan søke på nettet etter regnskapsførere som tilbyr tjenester med Fiken, eller du kan be om anbefalinger fra andre bedrifter som bruker Fiken. Du kan også kontakte Fiken direkte for å få en liste over regnskapsførere som er sertifisert til å bruke programmet.

  Meldingsboble
  Hva slags opplæring tilbyr Fiken for regnskapsførere?

  Fiken tilbyr opplæring og sertifisering for regnskapsførere som ønsker å bruke programmet. Dette inkluderer opplæring i bruk av Fiken og sertifisering i Fikens regnskapsprogram.

  Meldingsboble
  Hvorfor bør jeg velge en sertifisert Fiken-regnskapsfører?

  En sertifisert Fiken-regnskapsfører vil ha den nødvendige kunnskapen og ferdighetene til å bruke Fiken effektivt og gi deg best mulig hjelp til regnskapsarbeidet ditt. Sertifiserte regnskapsførere vil også ha tilgang til oppdatert opplæring og støtte fra Fiken-teamet.