Stor anmeldelse og test av Conta: Slik kommer du i gang!

bilde

RISIKOFRITT: Conta tilbyr en 30-dagers prøveperiode helt gratis og uforpliktende, slik at du kan teste systemet før du kjøper det.

Sist oppdatert: 15. november 2023

  Leter du etter det beste regnskapsprogrammet for nettopp din bedrift? Vi har testet Conta og prøvd ut alle funksjoner! Les vår store anmeldelse av Conta for å se hvordan du kommer i gang og hvor bra de ulike tjenestene er.

  Hva er Conta?

  Conta er et regnskapsprogram som vi kan anbefale til både små og store bedrifter. Conta tilbyr en 30-dagers prøveperiode helt gratis og uforpliktende. Det er en flott mulighet til å teste ut systemet på egenhånd, uten å betale for det. Regnskapsprogrammet er ganske populært og kan skryte på seg mange brukere:

  • Conta har over 120 regnskapspartnere
  • Hele 1 milliard blir fakturert gjennom Conta hver eneste uke
  • Conta har over 110 000 fornøyde kunder

  Du har mulighet til å registrere flere virksomheter og bytte sømløst mellom dem inne i systemet. Conta tilbyr flere forskjellige pakker med ulike funksjoner til forskjellige priser, noe som gjør det enkelt å finne noe som matcher ditt behov. Du slipper dermed å betale for mer enn det du har bruk for.

  Hvordan komme i gang med Conta

  Conta sitt fakturaprogram kommer du enkelt i gang med på bare få minutter. Du må først registrere deg som bruker. Du kommer direkte inn på start-fanen når du har registrert deg og logget inn. Her får du se forholdet mellom betalte og ikke betalte fakturaer. Du finner snarveier på start-fanen som lar deg kjapt opprette faktura, registrere kjøp eller sende ut et tilbud. På høyre side finner du en oversikt over siste nytt på Conta-bloggen som stadig oppdateres med nyttige hjelpeartikler.

  Øverst på siden kan du bla til andre relevante faner som fakturaer, kunder, varer, rapporter, eksport og innstillinger. Du kan også se om du har fått nye meldinger inne i systemet, noe som er praktisk om du samarbeider med en ekstern regnskapsfører. Øverst i høyre hjørne kan du se total omsetning hittil i år. Du har dermed alt du trenger lett tilgjengelig, og du slipper å måtte bla gjennom haugevis av sider for å finne frem til det aller viktigste i programmet.

  Noe av det vi liker best med start-fanen er snarveiene nederst på siden. Her kan du se hvilke gjøremål som utestår og hva som bør følges opp. Det gir deg full kontroll over viktige oppgaver. Du finner også snarveier her til elektronisk signering, timeføring og annen informasjon.

  Regnskap og faktura forenkles ved hjelp av AI

  Det er enkelt å sette opp regnskap og bokføring i Conta. Systemet er basert på regnskapsloven for at bokføringen skal bli så korrekt som mulig. Den integreres dessuten med både faktura og lønn for å spare deg tid og krefter. Du velger selv om du vil føre regnskap innad i bedriften eller få hjelp av et regnskapsbyrå.

  Conta benytter seg av kunstig intelligens for å gjøre bokføringen så enkel som mulig for deg. Den kalles for Kaia og er basert på samme teknologi som søkemotoren Google. Du får opp forslag til kontoer i henhold til bilagets beskrivelse og valgt leverandør. Kaia har en høy treffsikkerhet på hele 82 %, noe som er imponerende for AI.

  Som du kan se på bildet nedenfor, så begynner du med å skrive inn leverandør. Deretter går du videre til beskrivelse under kostnader. Nå vil du få opp flere valgmuligheter. Jo flere bilag du bokfører, desto smartere blir Kaia. Kaia husker nemlig valgene dine og du kan trene opp systemet i henhold til dine rutiner.

  Integrer Conta med Altinn

  Du kan levere MVA-melding direkte til Altinn via Conta. Gå til regnskapsdelen og velg «Rapporter». Nå skal du få opp mulighet til å velge «Skatteetaten». Du skal nå få opp en ferdig utfylt oversikt, slik at du bare trenger å se over før du sender inn opplysningene til Altinn. Du må imidlertid være sikker på at bokføringen er oppdatert. Det kan også være smart å dobbeltsjekke at du har brukt riktige MVA-koder og at alt av informasjon er riktig.

  Du kan også levere Næringsoppgave 1 direkte i Conta, men denne funksjonen koster 890 kr i skrivende stund. Tjenesten kan spare deg atskillig med tid, og det kan derfor være vel verdt pengene. I tillegg kan du føle deg trygg på at opplysningene er korrekte – selv om du selvsagt må se godt over før du sender inn.

  Praktisk kvitteringsapp for travle hverdager

  En annen fordel ved å bruke Conta er den praktiske kvitteringsappen. Det er fort gjort å miste kontroll over enkelte kvitteringer, dersom du samler dem opp for å skanne dem senere. Ansatte kan laste opp kvitteringer til regnskapssystemet fortløpende når de er ute på oppdrag eller skal handle på butikken. Appen er svært enkel å bruke.

  Åpne appen og ha kvitteringen klar. Deretter må du ta bildet av kvitteringen og velge send til innboks. Nå ligger bilaget inne i regnskapssystemet med én gang, uten ekstra arbeid eller forglemmelser. Den kunstige intelligensen Kaia kan også lese av kvitteringer som du laster opp i Conta-appen og fylle ut gjenkjennelige felter.

  Hvordan opprette tilbud og ordre i Conta

  Du kan velge å abonnere på salgstjenesten til Conta for å sende ut tilbud. Inne på salgsfanen får du opp en praktisk oversikt over alle salg, ordrer, tilbud og kladder. Du kan sende ut tilbud og ordre som ser svært profesjonelle ut, samtidig som tjenesten er integrert med regnskap og faktura.

  Du forenkler dessuten prosessen for kunden også, ettersom det er mulig å godta tilbud og ordre direkte fra mobilen på kun et klikk. Du får automatisk varsel når kunden godtar tilbudet, slik at du kan opprette faktura. Det går raskt å gjøre ordren om til faktura inne i systemet. Fakturaen blir deretter automatisk lagret i regnskapet når den er sendt.

  Trykk på «Lag et tilbud» for å opprette et nytt tilbud. Du får nå opp en tilbudsmal med alle relevante detaljer om bedriften din. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut detaljene om dem du skal sende tilbudet til. Du må selvsagt også skrive tilbudet ditt inn i relevante felt på skjemaet. Helt til sist, kan du velge om du skal lagre tilbudet som kladd eller sende den med én gang.

  Trykk på «Lag en ordre» for å opprette en ny ordre. Prosessen er akkurat den samme her som når du skal opprette tilbud. Ordremalen er så ferdigutfylt som mulig, slik at du kun trenger å konsentrere deg om kunde og ordre. Du kan lagre ordren som kladd eller sende den ut med det samme.

  Full kontroll på timeføring og lønn i Conta

  Conta har utviklet tjenesten Timerabbit som gir deg full kontroll på personallister, timeføring og lønn. Du kan også bruke Timerabbit til å registrere avvik, samt registrere fravær og planlegge ferie. Du betaler for aktive brukere, ikke noe mer. Akkurat som med Conta, så kan du prøve ut tjenesten gratis før du bestemmer deg. Tjenesten er nettbasert, noe som gjør det mulig for ansatte å stemple seg inn via smarttelefon, nettbrett og desktop.

  Conta har også lansert Tritt, som er deres nyeste lønnssystem. Tritt kan nemlig integreres med regnskapet for sømløs kjøring av lønn. Skatten blir beregnet automatisk, og du kan sende A-melding direkte fra Tritt.

  Innhent elektronisk signatur

  Trenger du å innhente signaturer elektronisk? Conta har utviklet en tjeneste som gjør dette så enkelt og sømløst som mulig for deg. Du kan føle deg trygg på at rett person mottar dokumentene, takket være signering med BankID. Prosessen er svært enkel og utføres på 5 trinn:

  • Last opp avtalen i PDF eller JPG
  • Skriv inn epostadressen til mottakerne
  • Sjekk at alt stemmer før du sender
  • Signer ved hjelp av BankID
  • Last ned signert dokument

  Dersom du velger premiumpakken, koster det i skrivende stund kun 9 kroner per signatur. Du får de tre første signaturene gratis, slik at du kan teste ut tjenesten før du betaler for den. Elektroniske signaturer er like bindende som kontrakter som signeres med penn. Det er dessuten mulig å signere ved hjelp av mobilen, noe som kan være et stort pluss i en travel hverdag.

  Hvor mye koster Conta?

  Prisen varierer i henhold til ønsket pakke og tilleggstjenester. Du må for eksempel betale ekstra for salgstjenesten, timeføring og for å innhente elektroniske signaturer. Fordelen med denne modellen er at du ikke betaler for tjenester som du ikke bruker. Ellers har Conta tre forskjellige pakker du kan velge mellom for fakturering og regnskap:

  • Intro
  • Standard
  • Smart

  Intro er en forenklet versjon hvor du betaler 8,90 kr per epost-faktura som du sender ut. Du kan opprette 20 fakturaer helt gratis for å teste ut tjenesten og laste dem ned som PDF. Intro passer bra for mindre bedrifter som bokfører i Excel med svært få bilag og fakturaer per år. Det skal imidlertid ikke mange bilagene og fakturaene til før det blir komplisert å bokføre manuelt. Dersom du er regnskapspliktig, fraråder vi bokføring i Excel.

  Standard er den mest populære pakken, takket være en kombinasjon av en rimelig pris og tilgang til mange funksjoner. Standard koster 99 kr i måneden med 30-dagers gratis prøveperiode. Pakken inkluderer både regnskap og mobilapp. Du kan opprette så mange fakturaer som du vil helt gratis, så sant du sender dem via epost. Det koster ekstra for EHF, Vipps og eFaktura.

  Smart-pakken koster 199 kr per måned med 30-dagers gratis prøveperiode. Du får ubegrenset med EHF og epost-fakturaer, men du må betale ekstra for Vipps. Smart inkluderer muligheten for KID-nummer på faktura, opprette prosjekt og avdelinger, sende purringer, opprette gjøremål per kunde, ubegrensede kundelister og mye annet.

  Hvor god kundeservice har Conta?

  Conta tilbyr svært god kundeservice, men du får kun telefonsupport om du velger Smart-pakken. Standard-pakken tilbyr støtte via chat. Conta har til gjengjeld enormt med ressurser på nett. Inne på hjelpe- og kunnskapssidene finner du detaljerte artikler og videoer med informasjon om regnskapsprogrammet, samt hjelp med selve regnskapet. Du kan også melde deg på gratis webinarer for å lære mer om fakturering, skatt og mye mer.

  Vennligst vær oppmerksom på at kundestøtten ikke inkluderer hjelp med selve regnskapet. Du må benytte deg av webinarene, kursene og artiklene for å få hjelp med bokføring og regnskap. Du kan også ta kontakt med en regnskapsfører om du står helt fast. Du kan ta kontakt med kundestøtten til Conta om du trenger hjelp med selve programmet eller kundeforhold.

  Conta tilbyr et gratis regnskapskurs for nybegynnere som du kan se on-demand på nett. Kurset passer bra for deg som akkurat har begynt å føre regnskap selv eller som nylig har opprettet firma. Et godt tips er å registrere deg i Conta for 30-dagers gratis prøveperiode, og deretter se gjennom filmen. Det gir deg mulighet til å teste ut alle funksjonene i programmet og raskt komme i gang med bokføring.

  Hvor finner jeg regnskapsførere som kan Conta?

  Det finner flere titalls regnskapsførere og regnskapsbyrå som kan Conta. Mange av dem tar imot kunder over hele landet. Dere kan kommunisere sammen inne i programmet, og dere trenger derfor ikke å møtes for at du skal få hjelp. Du kan sette bort hele eller deler av regnskapet.

  Enkelte bedrifter velger å la en regnskapsfører se over bokføringen for å sjekke at alt er korrekt én gang i året, mens andre velger å sette vekk alt av bokføring. I det siste tilfellet, kan du for eksempel laste opp bilag og reiseregninger via appen. Regnskapsføreren vil deretter føre opp bilaget på riktig konto.

  Dersom du ønsker å bytte til Conta fra et annet regnskapsprogram, kan regnskapsføreren hjelpe deg med overføringen. Du slipper hodebryet med å få med deg alt av regnskap og kunder over til det nye systemet. Regnskapsføreren kan sette opp Conta etter dine behov, slik at du kan ta det direkte i bruk.

  Derfor anbefaler vi Conta

  Conta er et intuitivt, profesjonelt og brukervennlig regnskapssystem. Vi anbefaler Conta til bedrifter som ønsker et enkelt regnskapsprogram med mulighet til å utvide med ekstratjenester. Til syvende og sist er det imidlertid dine preferanser som er avgjørende for hvilket regnskapsprogram du bør bruke. Bruk gjerne litt tid på beslutningen og test ut systemet grundig.

  Synes du at Conta høres ut som det rette valget for deg? I så fall kan du prøve ut tjenesten gratis og uforpliktende i 30 dager.

  Få svar på ofte stilte spørsmål om regnskapsprogrammet Conta

  Meldingsboble
  Hva er Conta, og hva slags funksjoner tilbyr programmet?

  Conta er et skybasert regnskapsprogram som tilbyr en rekke funksjoner som hjelper bedrifter med å håndtere regnskapet sitt på en enkel og effektiv måte. Funksjoner inkluderer fakturering, regnskapsføring, rapportering, bankavstemming og mye mer.

  Meldingsboble
  Hvorfor bør jeg vurdere å bruke Conta for min bedrifts regnskapsbehov?

  Conta kan være et godt valg for bedrifter som ønsker å effektivisere regnskapsprosessen, og spare tid og penger på administrative oppgaver. Programmet er brukervennlig og tilbyr funksjoner som automatisering av regnskapsføring og enkel fakturering.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg få hjelp med Conta hvis jeg støter på problemer eller trenger veiledning?

  Conta tilbyr kundestøtte og veiledning via telefon, e-post og chat. I tillegg er det mange ressurser tilgjengelige på nettsiden deres, som kan hjelpe deg med å lære mer om programmet og dets funksjoner.

  Meldingsboble
  Hva slags integrasjonsmuligheter har Conta med andre systemer og verktøy?

  Conta har integrasjonsmuligheter med en rekke andre systemer og verktøy, inkludert bankkonti, lønnssystemer og kassesystemer. Dette gjør det enklere å koble regnskapet til andre deler av bedriftens virksomhet.

  Meldingsboble
  Hvor mye koster det å bruke Conta?

  Conta tilbyr forskjellige abonnementer til forskjellige priser, avhengig av bedriftens størrelse og behov. Prisene starter på kr 199 per måned for det mest grunnleggende abonnementet, og går opp til kr 1299 per måned for de mer avanserte abonnementene.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg komme i gang med å bruke Conta for min bedrift?

  Du kan registrere deg for en gratis prøveperiode på Contas nettside, der du kan utforske programmet og finne ut om det passer for din bedrift. Når du er klar til å bruke programmet, kan du enkelt registrere deg for et abonnement.